3M E.A.R. Classic oordoppen met koord pvc 29dB 200st

Art: 11011
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Marcel Tersteeg

Pluspunten

  • Met koord
  • Uitstekende pasvorm

Symbolen

CE CE Doos papier Doos papier

Omschrijving

3M Ear Classic oordoppen zijn goed zichtbaar blauw en zijn voorzien van een vinyl koord. De oordoppen zijn gemaakt van zacht energie absorberend polymeerschuim. Het schuim heeft een trage hersteltijd voor een goede pasvorm van de oordop. De 3M Ear Classic heeft een cilindrische vorm die in de meeste oorkanalen past en voor een goede afdichting zorgt. De oordop heeft een uitstekende geluidsdemping en wordt geleverd in een hersluitbare verpakking voor gebruiksgemak. De oordoppen zijn bestand tegen zweet en vochtigheid en ideaal voor gebruik onder hete en vochtige omstandigheden.

Gehoorbescherming

Gehoorschade door lawaai is onomkeerbaar en kan leiden tot levenslange aandoeningen zoals oorsuizen (tinnitus), geluidsvervorming en gehoorverlies. Vanaf 80 decibel is het al mogelijk om gehoorschade op te lopen, geluiden vanaf 120 decibel kunnen zelfs je gehoor direct beschadigen. Hoe lang en hoe vaak je naar geluiden luistert zijn van invloed op hoe schadelijk geluiden zijn voor je oren.Meer weten over het voorkomen van gehoorschade? lees hierover en meer in ons blog "Voorom gehoorschade met goede gehoorbescherming".

Hoe kunt u gehoorschade oplopen?

Gehoorschade kan zich al geleidelijk ontwikkelen voordat u het opmerkt. Daarnaast kan gehoorschade het gevolg zijn van plotselinge en extreem harde geluiden. Wanneer u oren voor langere tijd aan een hoog decibel worden blootgesteld kan dit op den duur in gehoorschade resulteren.

Hoe voorkomt u gehoorschade?

Gehoorschade kan eenvoudig voorkomen worden door het gebruik van kwalitatief goede gehoorbescherming zoals de CaluPrevent oordoppen.

Wat is SNR?

SNR staat voor Single Number Rating en is een rating systeem voor gehoorbescherming volgens Norm ISO 4869. Hierbij testen onafhankelijke laboratoriums de oor bescherming om te bepalen wat de SNR-waarde van de oorkappen is. Met de SNR waarde kan je verschillende oordoppen en oorkappen met elkaar vergelijken. Wil je weten hoe groot de druk op je oren is? Meet het geluidsniveau en trek hiervan het SNR getal af. Is het geluidsniveau gemiddeld 95 dB en je oordoppen hebben een SNR waarde van 20? dan is de geluidbelasting voor je oren 75 dB.

De SNR van de 3M Ear Classic is 29dB

Technische gegevens

Merk 3M
Eigenschap Met koord