Filter

Uitgelicht

Merk
Kleur

Maat


Materiaal

Eigenschap

InhoudDikte


MVO keurType systeemdispenser

Categorie


Afvalzakken

Meest verkocht
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Afvalzakken

Nieuwe afvalzakken nodig? Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid assortiment. Er zijn veel verschillende soorten; vuilniszakken verschillen niet alleen in maat en kleur maar ook in materialen en dikte. Veel bedrijven geven nog niet de mogelijkheid afval goed te scheiden. Uit onderzoek van Novia Research is gebleken dat de meerderheid van de werknemers afval beter zou scheiden als de mogelijkheid er is. Met de juiste afvalzakken wordt afval scheiden op de werkvloer een stuk gemakkelijker maar hoe kiest u geschikte vuilniszakken?

Ten eerste is uw keuze afhankelijk van het soort afval waarvoor u de afvalzakken wilt gebruiken en wat u vervolgens met het afval van plan bent.  De keuze voor het materiaal (HDPE, LDPE als papieren) en dikte van de vuilniszakken is afhankelijk van het gewicht van het afval. De sterkte wordt aangegeven in µ of micron. Dikkere hebben een sterkte van >50 µ en zijn nodig voor containers, afvalzakhouders, schoonmaakwagens en grof en scherp afval.

Ten tweede is het van groot belang de juiste maat te kiezen. Een afvalzak moet niet dezelfde maat hebben als de afvalbak maar minimaal 30% groter dan de afmetingen van de afvalbak. Naast de inhoud van de afvalbak, is de diameter van de afvalbak belangrijk; is de afvalemmer rond, vierkant of rechthoekig?

HDPE vuilniszakken

HDPE (High Density Polyethyleen) vuilniszakken hebben, zoals de naam al aangeeft, een hoge dichtheid. Daarnaast zijn HDPE zakken 50 % dunner dan LDPE (Low Density Polyetheen). Hierdoor zijn HDPE zakken kreukelig en scheuren snel door, vooral als er al een gat inzit. Daarom worden HDPE vuilniszakken vooral gebruikt om afvalbakken voor licht afval schoon te houden.

LDPE vuilniszakken

LDPE vuilniszakken hebben een lagere dichtheid en zijn dus sterker dan HDPE vuilniszakken. Doordat  LDPE vuilniszakken ook zachter en elastischer zijn scheuren ze minder snel en zijn ze dus beter voor zwaarder en scherper afval. Daarnaast is het verstandiger afval te transporteren in LDPE vuilniszakken omdat een LDPE vuilniszak minder snel scheurt.

Papieren vuilniszakken

Papieren afvalzakken zijn ideaal voor GFT afval. Papieren zakken houden de GFT-bak schoner en verminderen onaangename geurtjes. Uiteraard kunnen papieren afvalzakken ook gebruikt worden voor gewoon (droog) afval doordat ze sterker zijn dan plastic afvalzakken, mits het papier niet nat is. Bovendien zijn ze biologisch afbreekbaar en een stuk beter voor het milieu dan plastic vuilniszakken.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur