Filter

Merk


Kleur


MaatMateriaal


Categorie

Handdoeken en theedoeken

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Handdoeken en theedoeken

Handdoeken en theedoeken zijn essentieel in elk huishouden. Men heeft beter wat te veel handdoeken en theedoeken in huis, dan te weinig. Bovendien kan men ze goed op de rest van het interieur afstemmen. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u allerlei soorten, maten en kleuren handdoeken en theedoeken die gemaakt zijn van materialen van hoge kwaliteit. Handdoeken en theedoeken hebben verschillende functionaliteiten. 

Handdoeken

Een handdoek is een doek die gemaakt is om het lichaam of delen van het lichaam, zoals de handen, mee af te drogen. Meestal is een handdoek gemaakt van badstof of soms van wafelstof. Tegenwoordig wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten handdoeken.

Keukenhanddoek: een keukenhanddoek is meestal relatief klein handdoek dat gebruikt wordt voor het afdrogen van de handen. Soms verschilt de stof ook ten opzichte van een handdoeken die worden gebruikt in de badkamer. De stof van keukenhanddoeken is namelijk meestal niet zo zacht.

Badhanddoeken: Onder deze categorie vallen alle handdoeken die in de badkamer gebruikt worden. Meestal worden deze handdoeken gemaakt van 100% katoenen badstof.  Een handdoek die gemaakt zijn van 100 % katoenen badstof voelen heerlijk zacht aan en hebben een groot water absorberend vermogen. De kwaliteit van een handdoek is verder nog afhankelijk van de hoeveelheid garen die gebruikt wordt per oppervlakte stof en door de manier van weven. Hogere kwaliteit handdoeken voelen niet alleen fijner aan maar gaan ook nog langer mee doordat ze vaker gewassen kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk voor saunahanddoeken, sporthanddoeken en hotel handdoeken omdat deze handdoeken vaak gewassen moeten worden.

Strandlakens of badlakens: Een strandlaken of badlaken is een extra grote (bad)handdoek die door zijn grote erg handig is op het strand. In plaats van op het zand of op het gras kunt lekker op de handdoek liggen. Veel mensen gebruiken deze extra grote handdoeken ook om het lichaam mee te omhullen na een bad of douche.

Gastendoekjes: Gastendoekjes zijn extra kleine handdoekjes die vaak naast de wastafel neer worden gelegd en bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Deze kleine handdoekjes kunnen de sanitaire ruimte ook goed opvrolijken als de gastendoekjes op de rest van het badtextiel wordt afgestemd. 

Theedoeken

Een theedoek is een doek van katoen of linnen die wordt gebruikt om de vaat mee af te drogen. In plaats van theedoek worden soms ook de synoniemen afdroogdoek of schoteldoek gebruikt. Het meest wordt echter keukendoek gebruikt in plaats van theedoek. Maat let wel op; Soms wordt met een keukendoek ook wel de handdoek die in de keuken gebruikt wordt bedoeld. De theedoek heeft zijn naam te danken aan het feit dat de theedoek oorspronkelijk gebruikt werd om theekopjes mee af te drogen. Er werd vroeger namelijk onderscheid gemaakt tussen theedoeken en glasdoeken (doeken speciaal voor het streeploos afdrogen van glazen). Zelfs nu veel mensen een vaatwasser thuis hebben, is een theedoek in de keuken onmisbaar. U kunt uw theedoeken op het design van uw keuken afstemmen of u kunt kiezen voor een leuke vrolijke theedoek om het afwassen en afdrogen van de afwas leuker te maken. Een theedoek is gemaakt van 100 % katoen. Hierdoor droogt een theedoek niet alleen goed af maar droogt hij ook nog eens heel snel na gebruikt. Een theedoek is zo weer droog als u uw theedoek even op de verwarming legt of even ophangt zodat hij kan drogen. Daarom worden theedoeken ook wel DDDDD-doeken genoemd: De Doek Die Direct Droogt. Ideaal als men vaak moet afwassen. Bovendien voelen bacteriën zich minder thuis in een droge omgeving. Let wel op dat je een theedoek alleen gebruikt voor het afdrogen van ‘schone’ dingen en dat men de theedoek regelmatig vervangt. Zo kan men voorkomen dat de schone vaat niet weer vies wordt door een vieze theedoek.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur