De 10 meest gelezen blogs van 2020

Algemeen - Top 10 meest gelezen blogs van 2020
Het einde van het jaar staat vaak in het teken van lijstjes. Reden voor ons om eens te kijken welke blogs op onze website dit jaar het meest zijn gelezen. Het zal niemand verbazen dat de populairste blogs corona-gerelateerd zijn. Toch is het niet alleen maar corona wat de klok staat, in de top 10 staan ook artikelen over tape, shadow boards en de aanbesteding die we gewonnen hebben. Bekijk de populairste blogs van 2020 hieronder of ga naar onze blogpagina voor een compleet overzicht van al onze blogs.

1. Wat is het verschil tussen afhankelijke en onafhankelijke adembescherming?

Als er op de werkplek gevaarlijke stoffen vrijkomen, is het belangrijk dat uw werknemers deze stoffen niet inademen. Hiervoor zijn veel verschillende vormen van adembescherming verkrijgbaar, die te verdelen zijn in twee hoofdcategorieën: afhankelijke en onafhankelijke adembescherming. Wat is wat? En wanneer heeft u afhankelijke of juist onafhankelijke adembescherming nodig? Lees verder.

2. Voorraden, levertijden en het coronavirus

Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus is er een enorme run ontstaan op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), desinfectiemateriaal en verwante artikelen. Onze organisatie is dag en nacht bezig om de ontstane panieksituatie voor zover mogelijk in goede banen te leiden. Het blijft uiteraard mensenwerk, we moeten gezamenlijk de rust bewaren. Lees verder.

3. Mondkapjes tegen het coronavirus: do’s en don’ts

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft gezorgd voor een run op mondkapjes. Deze hebben echter alleen effect als u ze correct gebruikt. Sterker nog: bij verkeerd gebruik van mondkapjes ontstaat juist een grotere kans op besmetting. Waar moet u op letten? Lees verder.

4. Materialen afplakken? Gebruik deze tips om de juiste tape te kiezen

Afplakken met tape lijkt zo eenvoudig - tot u ontdekt dat er voor vrijwel iedere ondergrond een andere tape bestaat. De ene ondergrond is teer en breekt snel af, terwijl de andere glad of juist erg ruw is. De juiste tape heeft precies voldoende kleefkracht om de ondergrond genoeg te beschermen zonder deze te beschadigen. Maar waarop moet u nu precies letten bij het kiezen van de juiste tape? Enkele handige tips uit de praktijk. Lees verder.

5. Carel Lurvink wint Europese aanbesteding Rijksoverheid voor levering van dispensers

Carel Lurvink heeft de Europese aanbesteding van de Rijksoverheid voor het leveren van sanitaire hardware gewonnen. De aanbesteding werd gegund op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Belangrijke subgunningscriteria hierbij waren vermindering van milieu-impact en een optimale combinatie van hardware en supplies. Na een succesvolle Proof of Concept mogen wij de komende tien jaar de dispensers in alle Rijksgebouwen in heel Nederland leveren en monteren. Lees verder.

6. Handhygiëne en het coronavirus: desinfecteren of wassen!

Met de komst van het coronavirus staat handhygiëne extra in de aandacht. Handhygiëne is immers een van de belangrijkste manieren om de verspreiding van ziektes en infecties te voorkomen. Maar wanneer moet u nu precies uw handen reinigen? Wanneer kiest u voor zeep en wanneer voor handalcohol? En hoe gebruikt u deze producten vervolgens op de juiste manier? 

7. Shadow boards: een plaats voor alles en alles op zijn plaats

Steeds meer organisaties maken gebruik van zogenaamde shadow boards of schaduwborden voor schoonmaakmaterialen, zoals bezems, stofblikken en handvegers. Een shadow board zorgt ervoor dat alle materialen een vaste plaats hebben. Door de schaduwen op het bord valt het op als een onderdeel ontbreekt. Erg overzichtelijk voor de medewerkers en het zorgt voor tijdsbesparing doordat niet meer gezocht hoeft te worden naar de juiste schoonmaakmaterialen. Lees verder.

8. Gebruik van handschoenen in de zorgsector - Welke eisen en mogelijkheden zijn er?

Wegwerphandschoenen zijn waarschijnlijk de bekendste beschermingsmiddelen in de zorgsector. Er gelden erg veel regels en eisen voor, die niet altijd even duidelijk zijn. Om u te helpen, zetten we de belangrijkste graag voor u op een rij. Lees verder.

9. Tape van papier, textiel, folie of rubber - Wanneer gebruikt u wat?

Tape bestaat uit twee materialen: kleefstof en een drager van de kleefstof. De combinatie van deze twee materialen bepaalt voor welke werkzaamheden en ondergrond de tape geschikt is. Er zijn vier soorten dragers: papier, textiel, folie en synthetisch rubber. Wanneer gebruikt u wat? En welke varianten zijn er van iedere tapesoort? Lees verder.

10. Welke normen en eisen gelden bij de inkoop van mondkapjes en adembescherming?

Met welke wetten en regels krijgt u te maken bij het inkopen van mondkapjes? Dat hangt vooral af van het doel waarvoor u ze koopt. De regels voor mondkapjes voor professioneel gebruik zijn uiteraard strenger dan voor mondkapjes die consumenten thuis gebruiken. Vooral aan het begin van de coronacrisis zijn vaak verkeerde mondkapjes ingekocht door onvoldoende kennis van wetten en regels. Daarom zetten we de belangrijkste regels voor u op een rij. Dat doen we voor mondkapjes in 3 categorieën: persoonlijke beschermingsmiddelen, mondkapjes voor medisch gebruik en hygiënemaskers. Lees verder.

Gerelateerde artikelen