Terug naar overzicht

Diversey Cleardes

:8413
60,83 ( p. st.) excl. btw
Omschrijving

Productomschrijving

Cleardes wordt toegepast in de levensmiddelenindustrie bij het desinfecteren Van oppervlakken die in aanraking komen met voedingsmiddelen. Na elke desinfectie dient men schoon water na te spoelen. Cleardes is, naast de omschrijving vermeld onder wettelijk gebruiksvoorschrift, bijzonder geschikt voor het desinfecteren van:
- vloeren
- tafels 
- wanden
- machines
- en gereedschappen (zoals messen en bakken)

Eigenschappen

Cleardes is een alkalisch desinfectiemiddel op basis van natriumhypochloriet. Cleardes bezit een goede chloorstabiliteit.

Technische gegevens

De samenstelling van Cleardes maakt de toepassing van automatische Werkende doseerapparatuur noodzakelijk. Diversey biedt voor elke toepassing een geschikte doseerunit; een aantal is voorzien van mogelijkheden tot data-logging.
Uiterlijk : heldere, lichtgele vloeistof
Geur : lichte chloorlucht
S.g. (20 ºC) : 1,07
Werkzame componenten : natirumhypochloriet en natriumhydroxide
: resp. 31,8 g/l (als actief chloor) en 5,3 g/l
pH (1,0% opl.) : 11,1
COD : 0 g/kg
N : 0 g/kg
Vorstgevoeligheid : -5 ºC

Gebruiksaanwijzing

Voorafgaand aan elke desinfectie dient grondig gereinigd en nagespoeld te worden. De aanbevolen inwerktijd is 5 minuten bij een gebruikstemperatuur van 20 ºC. De voorgeschreven concentratie bedraagt 0,5%. Het aanbrengen van de desinfecterende oplossing geschiedt bij voorkeur met behulp van het sproei-apparaat ND 15 dat ook bij lage druk (5 bar) via het bijbehorende sproeipistool grove druppels produceert.

Toepassing

Toegestaan is uitsluitend het gebruik als desinfectiemiddel op plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard, echter met uitzondering van melkwinningsapparatuur op de boerderij en keukens van instellingen voor gezondheidszorg.

Dosering en toepassingsvoorbeelden

10 ml middel per m² te behandelen oppervlak. Zoveel middel gebruiken dat de behandelde oppervlakken gedurende de inwerktijd nat blijven. Oppervlakken laten drogen aan de lucht. Minimale inwerktijd: 1 minuut.

Diversey

Dit A-merk product beschikt over een volledig assortiment reinigingsmiddelen. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Start een chat of bel één van onze medewerkers: 053 - 434 43 43.

Downloads

Document Taal
Veiligheidsinformatieblad NLD
Productblad NLD
Vragen over dit product?

Neem contact op met onze product specialist Patrick Gerritsen

Patrick Gerritsen
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur