Filters

Kwasten

71 producten

1 inch
2,5 inch
1½ inch
2 inch
3 inch
1 inch
1½ inch
2 inch
2,5 inch
60 mm
75 mm
1 inch
1½ inch
2 inch
2,5 inch
7 cm
10 cm
12 cm
14 cm
15 cm
12 cm
14 cm
15 cm
7 cm
2,5 inch
3.5 inch
3 inch

Kwasten kopen

Bij een schilderklus gaat u natuurlijk voor een optimaal resultaat. Eerst bepaalt u welke plek u wilt verven, waarmee het direct duidelijk wordt met welk soort ondergrond u te maken heeft. Daarop afgestemd wordt de juiste en gewenste verfsoort en -kleur in huis gehaald. Maar dan bent u er nog niet, het is namelijk van groot belang dat u de schilderklus met de juiste soort kwast aanpakt. Kwasten kopen bevat redelijk wat aandachtspunten, maar daar helpt Carel Lurvink u graag bij.

Voor nauwkeurig verfwerk heeft u namelijk niet alleen een bijpassende kwast nodig, maar de kwast moet ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Veel kwasten spetteren, druppelen of laten haren los. Professionele kwasten bieden hier een oplossing voor. Zonder een goede kwast is het verven van kozijnen, muren en deuren een stuk tijdrovender. Door professionele materialen te gebruiken, voorkomt u bovendien zichtbare strepen en losse haren. Met het juiste gereedschap en tips wordt verven dus een stuk gemakkelijker. Met onze professionele en kwalitatieve kwasten was verven zelfs nog nooit zo makkelijk. Het is dus een goed idee om in een goede kwast te investeren. Bij Carel Lurvink kunt u de juiste professionele kwasten kopen voor uw schilderklus en vindt u ook diverse andere verfbenodigdheden voor een optimaal resultaat, bijvoorbeeld rollers zoals een wisselrol, een radiatorrol, een schuimroller en ontluchtingsrollers.

Effectiever verven met de juiste soort kwast

Hoe kiest u dan de juiste professionele kwasten en welke soorten bestaan er? U kunt kiezen voor ronde kwasten, platte kwasten, patentpuntkwasten, radiator kwasten, een blokwitter, een lijmkwast, een wegwerpkwast en een bokkenpoot. De keuze van het soort kwast hangt af van de verf en het te beschilderen oppervlak. Bij Carel Lurvink bieden wij alleen professionele materialen aan. Mocht u toch last hebben van loskomende haren, dan raden wij aan om de verfkwast van te voren langs een schuurpapiertje te strijken en zo de losse haren al zoveel mogelijk te verwijderen. Kwasten met lange haren zorgen voor meer flexibiliteit. Kwasten met dierenharen kunnen goed worden gebruikt voor het aanbrengen van alkydverf. De kwast met kunststof haren past beter bij acrylverf. Bij kwasten kopen is de match tussen de klus en de juiste soort kwast dus belangrijk.

Soorten kwasten uitgelegd

De kwasten die wij bieden, zijn onder andere van de merken Goudhaantje en CaluPaint in alle modellen. Hieronder staan de toepassingsmogelijkheden en eigenschappen van elk soort kwast beschreven:

• Ronde kwast: Voor een zeer goede verdeling van de verf en bij elk soort oppervlakte een egaal resultaat. Dikkere verf is eenvoudiger aan te brengen met ronde kwasten. Bovendien heeft u betere controle bij het aanbrengen van de verf door het uitspreiden van de haren in alle kanten, waarmee het geschikt is voor het strak schilderen van kleine oppervlaktes.
• Platte kwast: Een platte kwast zorgt snel voor een egale laag verf op grote (platte) oppervlaktes.
• Ovale kwasten: Voor het aanbrengen van beits of het schilderen van grotere oppervlaktes. Geschikt voor gebruik van dunnere verf.
• Radiator kwast: De radiatorkwast is uiterst geschikt voor moeilijk te bereiken plekjes. Lange kwast met knik, zodat ook binnenkanten van bijvoorbeeld een radiator te bereiken zijn.
• Penseelkwast: Voor nauwkeurig werk (zoals randjes en moeilijke details) is een penseelkwast ideaal. Met penselen zijn oneffenheden gemakkelijk aan te pakken, bijvoorbeeld door verf in de naden of gaten in hout aan te brengen bij een kwast in het hout. Een penseelkwast is niet aan te raden voor grote oppervlakten.
• Blokwitter: extra brede en grote platte kwast met lange haren voor het aanbrengen van muurverf op wanden. In één keer veel verf op de muur aanbrengen, handig voor grote oppervlaktes.

Aandachtspunten bij professionele kwasten kopen

Allereerst is het type verf bepalend voor de juiste kwast. Er is verf op waterbasis en verf op basis van terpentine. Watergedragen verf heet ook wel acrylverf. Producten op terpentinebasis vragen om andere kwasten. Verf op basis van terpentine wordt ook wel alkydverf genoemd. Stem bij kwasten kopen de kwast dus goed af op het soort verf.

Hiernaast is het uiteraard van belang om bij het aanschaffen van professionele kwasten te letten op de schilderklus die u wilt gaan uitvoeren. Met welk oppervlakte of type ondergrond heeft u te maken? Vanzelfsprekend is een deur schilderen een ander karwei dan het schilderen van uw kozijnen. Gedetailleerd werk of grof werk bepaalt mede welk soort kwast u nodig heeft.

Specifieke schilderklussen, zoals het schilderen van uw radiator, vragen bovendien om specifieke kwasten. Hier zijn speciale radiatorkwasten voor. Kijk voor deze aandachtspunten daarom goed naar de eigenschappen en toepassingen van elk type kwast om zo een optimaal resultaat te boeken.

Kwasten kopen bij Carel Lurvink

Carel Lurvink biedt u dus diverse hoogwaardige kwasten, maar biedt daarnaast ook verscheidene verfbenodigdheden van CaluPaint aan. CaluPaint heeft topkwaliteit kwasten, rollers en andere benodigdheden, zoals passende beugels en telescoopstelen, laten ontwikkelen. Deze productlijn wordt veel gebruikt in de vloerenindustrie, door polyester- en kunststof verwerkende bedrijven, schilders, afbouwbedrijven en jachtbouwers.

U vindt in de productomschrijving een heldere toepassingsmogelijkheid, evenals specifieke producteigenschappen en technische gegevens. Neem een kijkje op onze productpagina en bekijk bij het kopen van de geschikte kwasten goed naar de productomschrijving van elke kwast. Raadpleeg bij twijfel onze productspecialisten voor advies op maat en zorg voor de meest effectieve en optimale uitvoering van uw schilderklus.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren