Filters

Werkjassen

71 producten

Portwest stofjas met 3 zakken wit maat XS
Wit
Blauw
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL
4XL

De werkjassen van Carel Lurvink

Wanneer het weer onvoorspelbaar is, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen, zodat u comfortabel kunt blijven werken. Een werkjas is de oplossing voor als u op zoek bent naar een jas die lekker zit, waar u goed in kunt bewegen en die u beschermt tegen de weersomstandigheden.

Hoe kies ik de juiste werkjas?

Of u nu in de bouw werkt, als schilder of een ander beroep heeft waarbij u veel buiten bent, het is essentieel om de juiste bescherming te hebben en om comfortabel te kunnen werken. Bij het kiezen van de juiste werkjas, zijn er veel factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten voor welke weersomstandigheden u de jas nodig heeft. Als u vaak buiten werkt in koude en natte omstandigheden, is een waterafstotende jas niet voldoende en is een waterdichte en geïsoleerde jas noodzakelijk. Ten tweede zal u kunnen letten op de juiste pasvorm en maat. Een te strakke of te grote jas kan het bewegen belemmeren en het werk bemoeilijken of mogelijk zelfs zorgen voor gevaarlijke werkomstandigheden. Verder kan u kijken naar uw eigen wensen, zoals zakken om uw spullen goed op te kunnen bergen en reflecterende strips voor de zichtbaarheid in het donker.

Werkjas voor de winter

Als u op zoek bent naar een winterwerkjas, overweeg er een met synthetische of donsisolatie, wind- en waterdichtheid, en een capuchon voor extra bescherming tegen koude wind en sneeuw. Zorg ervoor dat de pasvorm en mobiliteit geschikt zijn voor uw werkzaamheden, en bekijk ook de onderhoudsinstructies. Kies een jas die aan uw specifieke behoeften voldoet en geschikt is voor het weer waarin u werkt. Deze blog zal u helpen beter voorbereid te zijn tegen de kou en sneeuw van de winter.  

Wat is een softshell werkjas?

Een softshell jas is een lichtgewicht jas die ontworpen is om op een comfortabele manier bescherming te bieden tegen wind en kou. Het is gemaakt van een ademend, waterafstotend materiaal dat ondanks het lichte gewicht zorgt voor een goede isolatie. Het is vooral populair bij mensen die buiten werken en veel moeten bewegen, omdat het de perfecte balans biedt tussen warmte en bewegingsvrijheid.

Een softshell jas is over het algemeen waterafstotend, maar meestal niet volledig waterdicht. De meeste softshell jassen zijn ontworpen om te beschermen tegen wind en lichte regen of sneeuw, maar bij zware regen of sneeuw kan de jas doorweekt raken waardoor de jas het water niet meer volledig tegenhoudt. Het is daarom belangrijk om te bedenken waartegen de jas u moet beschermen, zodat u op basis van de specificaties de voor u passende jas kunt aanschaffen.

Ook is een softshell jas is warm. Het materiaal is isolerend en ontworpen om warmte vast te houden en tegelijkertijd ademend te zijn. Dit maakt het perfect voor mensen die in koude omstandigheden werken, maar toch voldoende bewegingsvrijheid nodig hebben. Bovendien zijn softshell jassen vaak gevoerd met fleece of een vergelijkbaar materiaal dat extra warmte en comfort biedt.

Tricorp werkjassen

Tricorp biedt een breed assortiment aan werkjassen, waaronder de populaire Tricorp softshell werkjas. Deze jas is winddicht en waterafstotend, waardoor hij perfect is voor buitenwerk. De Tricorp werkjas is gemaakt van een ademend materiaal dat zorgt voor een goede isolatie en tegelijkertijd voldoende bewegingsvrijheid. Bovendien is de jas voorzien van reflecterende striping voor extra zichtbaarheid, waardoor hij ook geschikt is voor gebruik in omgevingen waar Rijkswaterstaat veiligheidsnormen gelden.

Wanneer een werkjas voor diverse zaken bescherming moet bieden, dan kan een werkjas uit de multinorm collectie uitkomst bieden. Multinorm werkjassen voldoen aan diverse veiligheidsnormen die binnen een omgeving gesteld kunnen worden ten aan zien van beschermende bedrijfskleding. Binnen ons assortiment vindt u diverse type multinorm werkjassen zoals: multinorm parka’s, multinorm softshell jassen en multinorm regenjassen.

Hoe moet ik mijn werkjas onderhouden en schoonmaken?

Om ervoor te zorgen dat uw werkjas optimaal blijft functioneren, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Begin met het lezen van de instructies op het etiket van de jas om te zien welke aanbevelingen de fabrikant geeft voor het wassen en onderhouden. Over het algemeen kunt u de jas het beste wassen op een lage temperatuur met een mild wasmiddel. Vermijd het gebruik van bleekmiddel en wasverzachters en laat de jas aan de lucht drogen. Bekijk voor het wel of niet in de droger doen ook het etiket, omdat dit de isolatie en de waterdichte coating bij de ene jas kan beschadigen, terwijl het bij een andere jas juist de duurzame waterafstotende werking van de stof aan de buitenkant reactiveert.

Werkjassen voor dames en heren

Bij ons hebben we een uitgebreid assortiment werkjassen voor zowel dames als heren, waardoor we een breed scala aan smaken en voorkeuren kunnen bedienen. Of u nu op zoek bent naar een stoere, functionele jas voor op de bouwplaats of een stijlvolle, geïsoleerde jas voor dagelijks gebruik in koude omgevingen, we hebben iets passends voor iedereen.

Werkjassen bestellen?

Heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste softshell- of werkjassen? Onze specialisten helpen u graag! Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.