Wegwerphandschoenen voor medisch gebruik

Latex, vinyl of nitril?

Medische wegwerphandschoenen van latex

Handschoenen van latex hebben een goede pasvorm, zijn extreem rekbaar en bieden bescherming tegen infecties. Het probleem is echter dat latex een natuurlijk rubber is, waarvoor mensen allergisch kunnen zijn. Voor mensen die overgevoelig zijn voor latex, heeft u dus handschoenen van een ander materiaal nodig.

Medische wegwerphandschoenen van vinyl

Vinyl wegwerphandschoenen zijn een goedkopere optie en bieden alleen basisbescherming. Let er daarbij op dat vinyl handschoenen erg dun kunnen zijn, waardoor ze gemakkelijk scheuren. Vinyl handschoenen zijn een goede keuze voor deelgebieden van de gezondheidszorg waarin de bescherming minder hoog hoeft te zijn.

Medische wegwerphandschoenen van nitril

Nitril wegwerphandschoenen bieden de beste bescherming tegen besmetting en infectie. Net als latex is nitril erg rekbaar en heeft het een goede pasvorm. Meestal zijn wegwerphandschoenen van dit materiaal wel iets duurder. Een nitril handschoen scheurt als er een gaatje in zit. Dat lijkt misschien geen pluspunt, maar dat is het wel. Zo weet u namelijk of u goed beschermd bent of nieuwe handschoenen moet aantrekken.

CaluGloves disposable handschoenen

CaluGloves zijn onderworpen aan zware tests om vast te stellen of virussen door de handschoenen heen kunnen komen. Alle CaluGloves zijn geslaagd voor deze tests en zijn daarom gecertificeerd om bescherming te bieden tegen virussen, zoals het coronavirus. Daarom mogen ze dit logo dragen met het aanvullende kenmerk ‘virus’

Meer informatie

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment wegwerphandschoenen voor medisch gebruik, zowel van latex en nitril. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw organisatie en werkzaamheden. Heeft u vragen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen