Filters

Valbescherming

12 producten

Valbescherming

De kans op ernstige ongelukken is groter wanneer er op hoogte gewerkt wordt. Door het dragen van valbescherming kunnen uw medewerkers altijd veilig aan het werk. Vanaf een hoogte van 2,5 meter is het dragen van valbescherming zelfs verplicht. Valbescherming probeert een val op hoogte te voorkommen of op zijn minst de gevolgen te beperken. Welke opties heeft u zodat u veilig op hoogte kunt werken?

Twee categorieën valbescherming

1.     Valblokkade middelen: een valblok behoort tot the persoonlijke beschermingsmiddelen categorie 3. De werking van een valblok kan vergeleken worden met een autogordel; de gebruiker voelt geen weerstand tijdens gewone omstandigheden maar zodra de gebruiker valt schiet het kabel vast waardoor de gebruiker in zijn val gestopt wordt. Doordat de gebruiker al helemaal aan het begin van de val gestopt wordt heeft de gebruiker nog geen snelheid gemaakt en is de kans op een letsel kleiner.
Bij de aankoop van een valblok moet u  letten op de volgende dingen:
-   de lengte van de kabel: hoe langer, hoe meer bewegingsvrijheid. Echter ook een grotere kans op slingeren bij een val.
-   het materiaal van de kabel: flexibiliteit en gewicht van de kabel.
-   het maximale gewicht dat een valblok aankan.

2.     Valbeperkende middelen (of positioneringsmiddelen): voorkomen dat we vallen en zorgen voor werkplekbegrenzing.

Waar moet u op letten?

  • Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing
  • Zorg ervoor dat u gecertificeerde valbeveiliging gebruikt
  • Let op het maximale gewicht
  • Zorg ervoor dat het ankerpunt van de valbeveiliging altijd boven het eigen hoofd is zodat de val zo kort mogelijk is.
  • Bewaar valbeveiliging op een droge stofvrije plaats en zorg dat het niet blootgesteld wordt aan UV-straling of chemische stoffen.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen voor het reinigen

Keuring en inspectie van valbescherming

Valbeveiligings voorzieningen moeten regelmatig gecontroleerd worden want valbescherming slijt ook als het niet vaak gebruikt. De gezondheid en veiligheid van de gebruiker staat namelijk op het spel. Specialisten moeten onafhankelijke inspecties uitvoeren en de valbeschermingsproducten certificeren.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren