Borstelmatten

1 product

Borstelmatten

Een borstelmat voor de entrée van uw huis, bedrijf of winkel zorgt ervoor dat mensen met schone schoenen het pand inlopen en geen vieze voetafdrukken achterlaten. Daarnaast zorgt een mooie deurmat voor een representatieve uitstraling. Een mooie borstelmat van hoge kwaliteit houdt dus vuil buiten, beschermt uw vloerbedekking waardoor de levensduur aanzienlijk verlengt kan worden en vermindert de schoonmaak- en onderhoudskosten aanzienlijk.

Verschillen tussen borstelmatten en andere deurmatten

Het verschil met andere deurmatten is dat een borstelmat een vuilopnemende en een schrapende functie heeft. Ook blijft het vuil niet in de entreemat hangen. Het vuil valt door de speciale constructie meteen onder de mat. Het grote voordeel hiervan is dat het vuil niet – net zoals bij een gewone deurmat – los kan komen en uiteindelijk toch in de woning verspreid kan worden. Er zijn borstelmatten met rubberen inleg, rib inleg, stof inleg of een combinatie van rubber met borsteltjes. De gehele mat is bedekt met kleine, harde en meestal zigzagende borsteltjes die zo dicht op elkaar staan dat men ze nauwelijks zien. Als men met uw schoenen over de harde borsteltjes loopt wordt het vuil van de schoenen geschraapt.

Kwaliteit van een borstelmat

Een borstelmat die veel gebruikt wordt moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Men wilt immers niet de mat om de zoveel tijd moeten vervangen omdat de borstelmat zo snel slijt. Bij Carel Lurvink bent u op de juiste plaats voor hoge kwaliteit borstelmatten. De Outline borstelmat messing bijvoorbeeld heeft de afmetingen 50x80 cm, heeft een oploopprofiel en is verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart. Het oploopprofiel is bijvoorbeeld handig voor rolstoelrijders, magazijnwagens of andere transportwagens.
Voor erg druk bezochte entrees raden wij aan een borstelmat met een metalen ondergrond te kiezen. Door de metalen ondergrond is de borstelmat namelijk extra sterk en gaat dus langer mee.

Onderhoud van een borstelmat of schraapmat

Een borstelmat of schraapmat is erg eenvoudig te reinigen. U kunt er gewoon wat water op gieten. Mocht de mat erg vies zijn kunt u eventueel wat zeep gebruiken en de mat schrobben. 
 
Voor een optimaal resultaat kunt u ervoor kiezen een borstelmat buiten te combineren met een droogloopmat of schoonloopmat binnen. De borstelmat zorgt er voor dat het meeste vuil van de schoenen verwijderd wordt maar droogt de schoenen niet. Een schoonloopmat of droogloopmat droogt de schoenen ook nog eens doordat deze matten een hoog vocht-absorberend vermogen hebben. Een schoonloopmat verwijderd tevens nog het overgeblevene vuil. Neem hier een kijkje in ons assortiment schoonloopmatten.

Borstelmatten online bestellen en snel in huis?

Toch meer informatie nodig? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag verder!