Filter

Merk

Kleur

Maat
Materiaal

Eigenschap

Plamuurmessen

Plamuurmes

Plamuurmessen hebben diverse afmetingen maar elk plamuurmes bestaat uit een plat stuk staalplaat met een handvat. Een plamuurmes wordt veel gebruikt door schilders om gaten in muren of vloeren met plamuur of een ander egalisatiemiddel te vullen zodat de muur of vloer weer mooi glad is voordat het schilderen begint. Met de juiste plamuurmessen wordt de onderlaag weer spiegelglad. Let wel op dat plamuren alleen voor kleine gaatjes bedoeld is; voor gaten groter dan 1 tot 2 mm kunt u het beste een houtvuller of andere vuller gebruiken.

Type plamuurmessen

Plamuren is een hele kunst. Daarom adviseren wij u graag over de verschillende plamuurmessen in ons assortiment. Voor het plamuren van een houten vloer gebruikt men bijvoorbeeld een ander plamuurmes dan voor het vullen van een muur. Meestal wordt voor plamuurwerk twee plamuurmessen gebruikt: één voor het eigenlijke plamuurwerk en één groter mes als spaarblad. Zo wordt de plamuur bij elkaar en in beweging gehouden.

Engels plamuurmes: Een goed Engels plamuurmes begint met een dikke stalen blad bij het handvat (heft) en wordt steeds dunner. Hierdoor is een Engels plamuurmes soepel en veerkrachtig. Veel plamuurmessen lijken op Engelse plamuurmessen maar alleen een Engels plamuurmes heeft een metalen pen die door het handvat loopt en aan het uiteinde van het handvat zichtbaar is. Het Engelse plamuurmes is dus een ideaal plamuurmes voor het verwerken van diverse soorten plamuur zoals klassieke plamuur, lakplamuur, acrylplamuur, polyesterplamuur en epoxyplamuur.

Duitse plamuurmes: Een Duits plamuurmes heeft een nogal stug blad en een beukenhouten heft (handvat). Het metaalblad is een stuk dikker dan die van een Engels plamuurmes waardoor een Duits plamuurmes een stuk minder soepel is. Het voordeel van een Duits plamuurmes is dat hij een stuk goedkoper is. Hierdoor wordt een Duits plamuurmes vaak als spaarblad naast een goed Engels plamuurmes gebruikt.

Carel Lurvink biedt plamuurmessen met bladlengtes van 2 cm tot 25 cm. Ook zijn er plamuurmessen met kunststof handvat grip die makkelijker schoon te maken zijn en verstelbare plamuurmessen. Uiteraard biedt Carel Lurvink uitsluitend kwalitatief hoogwaardige plamuurmessen.

excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
excl. btw
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Vandaag besteld, morgen in huis