Filter

Merk


Kleur


Maat
KorrelCategorie

Schuurbanden

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Schuurbanden

Schuurbanden worden gebruikt op bandschuurmachines. Of het nu gaat om metaal of RVS, deze machines schuren alles. Het kan hoge snelheden behalen wat het schuren gemakkelijker maakt.

Materialen

Schuurbanden bestaan in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden(later genoemd: korrel) van diverse harde stoffen. Zoals, granaat, glas, amaril of carborundum gelijmd op linnen. Doorgaans begint men met een grotere korrel, dit houdt in dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op het linnen zit. Wanneer het schuurpapier korrel 24 of 40 heeft is het een grove structuur, 600 of 1.000 korrel is erg fijn. Dit kan oplopen tot een korrel van 12.000.
Deze, fijne korrels, worden voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken. Als u veel met metaal werkt kunt u ervoor kiezen om een verse luchtsysteem te instaleren.

Bij Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink komt u diverse schuurbanden tegen. Van onder andere Klingspor en Sia kunt u een aantal soorten banden krijgen in verschillende korrels.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur