Basisscholen en kinderdagverblijven gaan 8 februari weer open

Facility - Basisscholen openen hun deuren weer
Welke maatregelen moet u nemen?
Maandag 8 februari gaan de basisscholen en kinderdagverblijven weer open. Volgens het Outbreak Management Team en het kabinet zijn de risico’s van heropening beperkt. Toch is er een grote groep onderwijzers die zich zorgen maakt.

Ook het CNV Onderwijs eist harde garanties om uitbraken te voorkomen en de veiligheid van leraren verhogen. Zo willen zij onder meer dat er medische FFP2 mondmaskers worden verstrekt aan docenten. Deze mondmaskers sluiten namelijk goed aan op het gezicht en bevatten een filter waardoor de drager beter beschermd is tegen het coronavirus.

Maatregelen en producten

Daarnaast moeten scholen ervoor zorgen dat de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd. Dat betekent regelmatig de handen wassen, geen handen schudden en hoesten en niezen in de elleboog. Maar dit betekent ook dat er bijvoorbeeld desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes aanwezig moeten zijn. En dat leermiddelen, speelgoed en devices regelmatig ontsmet dienen te worden als deze gebruikt worden door meerdere leerlingen.

Desinfectie instructies

We hebben een handig overzicht gemaakt met werkinstructies, desinfectiekaarten en controlelijsten om verschillende ruimtes, zoals klaslokalen en toiletten, op de juiste manier te desinfecteren.

Per ruimte ziet u welke artikelen u nodig heeft, hoe u deze gebruikt en wat u allemaal moet desinfecteren. Op de controlelijsten kunt u eenvoudig de afgeronde stappen afvinken. Zo weet u altijd wanneer iets voor het laatst gedesinfecteerd is. Downloaden van deze instructies is gratis.

Meer weten of gelijk bestellen?

Wilt u weten wat u kunt doen om de veiligheid en hygiëne op uw school te vergroten? Welke producten u nodig heeft of wat de levertijd is? Neem contact op met uw sector specialist of onze afdeling Sales Support via [email protected] of 053 - 434 43 43.


Gerelateerde artikelen