EN ISO 21420 algemene vereisten voor werkhandschoenen

EN ISO 21420 is de normering voor de algemene vereisten en testprocedures voor werkhandschoenen. De normering specificeert eisen omtrent ontwerp en constructie, onschadelijkheid, comfort, efficiëntie, markering en informatie. Deze eisen gelden voor alle vormen van handbescherming, zoals armbeschermers, handschoenen en beschermende handschoenen.

De norm specificeert strenge eisen aan de gebruikte grondstoffen, waarbij strenge grenswaarden gelden voor gevaarlijke en zorgwekkende stoffen. Zo mogen materialen die in direct contact komen met de huid nooit leiden tot irritatie, allergische reacties of andere risico’s voor de gezondheid. Daarnaast definieert de norm richtlijnen op het gebied van handschoenmaten en precisie-eigenschappen. Ook gelden er strenge eisen op het gebied van etikettering. Zo moet een gebruiker altijd de productiedatum en het batchnummer kunnen traceren en moeten de handschoenen een houdbaarheidsdatum hebben.
X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren