Filters

Adembescherming

134 producten

Adembescherming

Adembescherming zorgt ervoor dat uw medewerkers tijdens het werk schone lucht kunnen inademen die vrij is van schadelijke stoffen. Denk daarbij aan gevaarlijke of giftige stoffen, te weinig of juist te veel zuurstof maar ook aan (fijn)stof, rook, gassen en dampen. Op het gebied van adembescherming biedt Carel Lurvink u een uitgebreid assortiment stofmaskers, gas- en dampmaskers, gelaatsmaskers en complete verse luchtsystemen. Uiteraard kunt u daarnaast bij ons terecht voor alle bijbehorende filters en andere accessoires.

Twee systemen voor adembescherming

Producten die zijn bedoeld voor adembescherming kunnen op twee manieren werken. Ze kunnen de omgevingslucht filteren en zuiveren - of ze kunnen onafhankelijke schone lucht aanvoeren. Welke van de twee systemen u voor uw werkzaamheden nodig heeft, hangt af van verschillende zaken. Denk daarbij aan de luchtkwaliteit, de soort en concentratie risicostoffen, hoe lang medewerkers aan de lucht worden blootgesteld en de gezondheidsrisico’s die de lucht veroorzaken. In het ene geval is een simpel (wegwerp) stofmasker al voldoende, in het andere geval is een minutieus aansluitend gezichtsbedekkend masker met onafhankelijke luchttoevoer nodig om de gezondheid van de medewerker te garanderen.

Advies over adembescherming

Er zijn maskers die alleen bescherming bieden tegen stofdeeltjes, nevel, vezels en micro-organismen. Er zijn gelaatsmaskers tegen gassen en dampen. En er zijn geavanceerde door een motor aangedreven systemen die de ademlucht via een ventilator aanvoeren. Bovendien zijn er specifieke zaken om op te letten als u producten voor adembescherming koopt, zoals maskers die speciaal zijn gemaakt voor brildragers en de verschillende beschermingsklassen voor stoffilters. Zo biedt P1 bescherming tegen grove stofdeeltjes (zoals steengruis en houtsplinters), P2 tegen fijnere stofdeeltjes en schadelijke stoffen en P3 tegen giftige stoffen, ziektekiemen en gasdampen. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u een persoonlijk advies voor het kiezen van de juiste adembescherming goed kunt gebruiken. Heeft u hulp nodig? Bel onze adviseurs dan op telefoonnummer 053 - 434 43 43. Of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl. We helpen u graag verder.
X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren