In het eerste kwartaal van 2020 is versie 7 van de International Featured Standard (IFS) Food gelanceerd. De herziening is vooral gericht op meer gebruiksgemak en minder papierwerk.
Als onderdeel van het herzieningsproces heeft IFS een openbare raadpleging gehouden door de conceptversie op de IFS-website te publiceren. Belanghebbenden mochten hun opmerkingen indienen tot 11 november 2019 - en ook wij hebben de conceptversie bestudeerd. In dit blog benoemen we per hoofdstuk een aantal opvallende punten. Download ons whitepaper voor een compleet overzicht van alle wijzigingen.
Als onderdeel van het herzieningsproces heeft IFS een openbare raadpleging gehouden door de conceptversie op de IFS-website te publiceren. Belanghebbenden mochten hun opmerkingen indienen tot 11 november 2019 - en ook wij hebben de conceptversie bestudeerd. In dit blog benoemen we per hoofdstuk een aantal opvallende punten. Download ons whitepaper voor een compleet overzicht van alle wijzigingen.
Aanscherping en detaillering
De inhoud van IFS Food is min of meer hetzelfde gebleven. Onderdelen van de norm zijn wel aangescherpt. Veel eisen worden gedetailleerder beschreven en ook de terminologie is hier en daar veranderd.Hoofdstuk 1 - Bestuur en beleid
In dit onderdeel van IFS Food zijn vooral veel onderdelen samengevoegd en samengevat om meer overzicht te bieden. De strekking van dit hoofdstuk blijft gelijk, maar de focus verschuift wel.Hoofdstuk 2 - Managementsysteem voor kwaliteit en voedselveiligheid
Verandert er iets in de documenten die u nodig heeft om aan de producteisen te voldoen? Dan moet u vanaf nu de reden voor die wijziging vermelden.De redenen voor een herziening van het HACCP-systeem (nu het HACCP-plan) zijn gespecificeerd naar aanpassingen in grondstoffen, verpakking, proces, infrastructuur en machines.