Bedrijfshulpverlening

123 producten

Bedrijfshulpverlening

Een ongeluk zoals een brand of ander ongeval kan altijd gebeuren; ook als u zich aan alle veiligheids- en gezondheidsvoorschriften houdt. Daarom is het van uiterst belang materiaal voor bedrijfshulpverlening (BHV) bij de hand te hebben. Denk hierbij aan verbanddozen, EHBO-hulpmateriaal, wondverzorgingsproducten, oogspoeling, blusdekens en in sommige gevallen ook high visibility kleding.
 
Om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen moet elk bedrijf eerst een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) doorvoeren waarin wordt vastgelegd welke risico’s het werk met zich meebrengt. Daarna moet er vast gelegd worden welke maatregelingen genomen moeten worden om de risico’s te minimaliseren. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Sommige risico’s kunnen echter niet uitgesloten worden. Er moet een intern noodplan opgesteld worden voor de restrisico’s.

Bedrijfshulpverleners (BHV’ers)

In elk bedrijf of organisatie moeten er tenminste twee personen aangewezen worden die de BHV-taken op zich nemen mocht dit nodig zijn. Vaak worden verschillende BHV-taken over personen verdeeld. Er moet echter altijd iemand aangewezen zijn die de BHV'er vervangt bij zijn afwezigheid. Zorg ervoor dat het noodplan voor iedereen duidelijk is! De bedrijfhulpverleners moeten volgens de arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) ook verplicht een opleiding volgen. De optimale situatie voor ieder bedrijf is dat zij jaarlijks een herhalingscursus aanbieden. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de BHV’ers genoeg kennis hebben. Het aantal BHV’ers hangt af van de restrisico’s, de grootte van het bedrijf of de organisatie en het aantal niet-zelfredzame personen. Ook is het belangrijk dat de bedrijfhulpverleners verspreidt zijn over de verschillende afdelingen zodat er in geval van nood altijd snel een BHV’er ter plaats is. Ook het juist verspreiden van verbanddozen, blusdekens, wondverzorging, oogspoeling, EHBO-hulpmaterialen en high visibility kleding is sterk aan te raden.

Zo bent u in Nederland volgens de Arbowet verplicht een verbandtrommel op meerdere locaties binnen uw organisatie te hebben, deze te controleren en aan te vullen indien nodig. Het aantal verbanddozen dat binnen uw organisatie vereist is, is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, vereniging of school. Hierbij moet u twee punten in gedachten houden; elke unit (verdiepieping, gebouw of ruimte) heeft een verbanddoos nodig en moet de doos binnen 30 seconden te bereiken zijn. Daarnaast dient u ook de verbanddoos minimaal eens per half jaar te controleren. Kijk voor meer informatie naar de verschillende categorieën. Daar wordt vermeld wanneer en hoe u de producten moet gebruiken.

Voorbeelden van BHV-taken: 

  • Verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
  • Het beperken en bestrijden van brand;
  • Alarmeren en evacueren van personen in geval van een noodsituatie.

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste artikelen voor uw bedrijfshulpverlening? Een van onze specialisten helpt u graag! Neem contact op met onze specialisten via info@carellurvink.nl of bel naar 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren