Gehoorbescherming

53 producten

Kwalitatief goede gehoorbescherming

In fabrieken, havens en in de bouwwereld is het doorgaans lawaaierig. Arbeidskrachten die met dit vaak veel te harde geluid in aanraking komen - en dat gedurende een langere periode - lopen een reële kans op gehoorbeschadiging. Sterker nog; slechthorendheid is in Nederland een beroepsziekte die erg vaak voorkomt. Kwalitatief goede gehoorbescherming voorkomt dit doordat de medewerker beschermd wordt tegen de (veel) te hoge volumes op het werk.

In ons assortiment bieden wij diverse soorten gehoorbescherming zoals oordoppen, gehoorkappen, otoplastieken en andere gehoorbescherming accessoires.

3M gehoorbescherming

Het hooggeschreven merk 3M weet hoe ze optimaal bescherming kunnen bieden. 3M gehoorbescherming wordt aangepast aan uw situatie om niet alleen optimale veiligheid maar ook comfort te leveren. Of u nou samenrolbare oordoppen, indrukbare oordoppen, herbruikbare oordoppen, oordoppen met beugel, gehoorkappen of one touch dispensers nodig heeft; 3M gehoorbescherming heeft voor iedere voorkeur iets te bieden.

Gehoorkappen

Gehoorkappen zijn erg gewild als gehoorbescherming doordat ze niet alleen goede gehoorbescherming bieden maar ook erg comfortabel zijn. In ons assortiment bieden bij passieve gehoorkappen, elektronische gehoorkappen en communicatie gehoorkappen van de topmerken North, Peltor, Portwest en 3M. Het is maar net welke gehoorkap uw voorkeur heeft.

Arbowet

In bepaalde gevallen is gehoorbescherming zelfs verplicht conform de Arbowet. Die wet schrijft voor dat werkgevers verplicht zijn het personeel bescherming van het gehoor aan te bieden als er sprake is van een geluidsniveau van 80dB op de werkvloer. De wet zegt verder dat personeel bij een niveau van 83dB maximaal vier uur zonder gehoorbescherming werk mag verrichten. Personeel dat langer onbeschermd werkt, loopt een groot risico op beschadigingen aan het gehoor. Is het aantal dB 85 of hoger, dan geldt een verplichting om de aangeboden bescherming ook daadwerkelijk te dragen. De genoemde bescherming wordt vaak aangeboden in de vorm van oordopjes, oordoppen of gehoorkappen, op maat uiteraard.

Maatwerk

Meestal wordt het dragen van gehoorbescherming als een oorkap hinderlijk ervaren. Deze valt namelijk over het gehele oor en de temperatuur kan daarnaast ook behoorlijk oplopen. De standaard, universele bescherming in de vorm van oordoppen biedt doorgaans niet genoeg bescherming. Dit omdat de gehoorgang niet in het geheel wordt afgesloten. Goede bescherming is maatwerk, afgestemd op de werksituatie en het oor. Kwalitatief goede gehoorbeschermers passen exact in de gehoorgang. Bij Carel Lurvink kunt u otoplastieken, op maat gemaakte gehoorbescherming, aan laten meten.

Heeft u vragen over de juiste gehoorbescherming voor uw werkomgeving? Een van onze specialisten helpt u graag via info@carellurvink.nl of via 053 - 434 43 43.

 

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren