CaluGloves disposable handschoen: veelgebruikt persoonlijk beschermingsmiddel

CaluGloves disposable handschoenen veelgebruikt persoonlijk beschermingsmiddel
Voldoen aan alle geldende normeringen en wettelijke vereisten
In veel instellingen en bedrijven behoren wegwerphandschoenen tot de meest gebruikte persoonlijke beschermingsmiddelen. CaluGloves disposable handschoenen, vervaardigd uit nitril, zijn veilig, hygiënisch en geschikt voor een veelheid aan toepassingen in de zorg.
CaluGloves zijn disposables, dus nadrukkelijk bedoeld voor eenmalig gebruik”, zegt Marcel Zwarteveen, sector manager Medical bij Carel Lurvink. “Ons assortiment bevat diverse soorten CaluGloves. Deze handschoenen verschillen in kleur, dikte en bijvoorbeeld de lengte van de manchet. Wat ze gemeen hebben is dat het draagcomfort en de vingergevoeligheid uitstekend zijn en dat ze allemaal uitermate sterk zijn, ongeacht de dikte. Daarnaast zorgt het microstructuurpatroon op de vingertoppen of de gehele handschoen voor een perfecte grip.”

PBM-certificering

Alle CaluGloves voldoen aan de geldende normeringen en wettelijke vereisten. Marcel Zwarteveen: “Op de Basic varianten na zijn ze door een onafhankelijke instantie uitvoerig getest en gecertificeerd. Ze gelden als categorie III PBM (persoonlijk beschermingsmiddel, red.) volgens de nieuwe EU-verordening EU 2016/425.”
Zo geeft de norm EN ISO 374-1 aan dat de handschoenen bescherming bieden tegen chemicaliën. Tegen welke gevaarlijke stoffen de handschoenen bescherming bieden en hoe lang ze veilig te dragen zijn, staat in de gebruiksaanwijzing. Goed om te weten wanneer schoonmakers werken met reinigings- en desinfectiemiddelen. Alle CaluGloves handschoenen voldoen daarnaast aan de norm EN ISO 374-5. Dit betekent dat de handschoenen bescherming bieden tegen micro-organismen en virussen, wat ze uitermate geschikt maakt voor bijvoorbeeld medisch onderzoek. En welke rol handen kunnen spelen bij het overdragen van het coronavirus, is inmiddels bekend.

Latexvrij

Alle CaluGloves, op één variant na, zijn gemaakt van nitril en vrij van latex, poeder en siliconen. “Een belangrijk pluspunt”, geeft Marcel Zwarteveen aan. “Latexallergie komt regelmatig voor. Zeker in de zorg werkt dat twee kanten op. Niet alleen de drager van de handschoenen kan die allergie hebben, maar ook een patiënt of bewoner.” Ook het feit dat de handschoenen ongepoederd zijn helpt bij het voorkomen van allergische reacties. “Is er toch een voorkeur voor een gepoederde variant, dan hebben we een alternatief in latex. Die is bijvoorbeeld heel geschikt voor mensen die snel last hebben van zweethanden.”

Gerelateerde artikelen