CaluProtect desinfectieartikelen; veilig voor mens, dier en milieu

Een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers

Ethanol (alcohol) is een vloeistof die bacteriën en virussen kan doden. Het wordt daarom vaak gebruikt in desinfectiemiddelen. Blootstelling aan deze stof kan echter leiden tot levercirrose, kanker of verminderde vruchtbaarheid. De kans daarop wordt groter als iemand meer, vaker en een lange tijd ethanol binnenkrijgt via bijvoorbeeld de huid of het inademen. Voor het werken met ethanol gelden daarom verplichtingen vanuit de Arbowetgeving. Onze CaluProtect desinfectiemiddelen bevatten géén ethanol en zijn daardoor veel veiliger in gebruik.

Als het gaat om veiligheid, hygiëne en gezondheid veranderen normen, wetten, voorschriften en regelgeving continu. Het gebruik van ethanol in desinfectiemiddelen staat steeds meer onder druk. Carel Lurvink speelt hierop in door de ontwikkeling van het eigen premium A+ merk CaluProtect. CaluProtect produceert ethanolvrije desinfectiemiddelen voor de medische en food sector.

Veilig voor mens, dier en milieu

De veiligheid van de gebruikers staat voorop, maar daarnaast heeft het vervangen van ethanol nog een ander voordeel. De CaluProtect desinfectiemiddelen zijn door het ontbreken van ethanol niet ingedeeld in de categorie ‘gevaarlijke stof’ en zijn niet brandgevaarlijk. Hierdoor zijn er geen specifieke eisen van toepassing voor transport en opslag. Ze bevatten twee werkzame stoffen: waterstofperoxide en melkzuur. De desinfectiedoekjes en -vloeistof zijn toegelaten door het CTGB, het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, en zijn veilig voor mens, dier en milieu.

Duurzame keuzes

Naast de veiligheid van de gebruiker, is duurzaamheid een ander belangrijk aspect bij de ontwikkeling van onze producten. Zo zijn de desinfectie wipes verkrijgbaar in stevige herbruikbare potten met handige sluiting. Dit voorkomt uitdroging van de doekjes. Als de pot leeg is, kan een navulling worden geplaatst en is het niet nodig nieuwe potten aan te schaffen. Op deze manier wordt er per vulling maar liefst 93% minder plastic in omloop gebracht én het is ook nog goedkoper. Daarnaast worden al deze producten volledig geproduceerd in Europa. Het transport van de fabriek naar ons magazijn is een stuk korter en daardoor ook veel minder belastend voor het milieu.

Snel en eenvoudig desinfecteren

CaluProtect is gebruiksklaar, heeft een korte inwerktijd en droogt streeploos op. Naspoelen is niet nodig, want doordat waterstofperoxide ontleedt in water en zuurstof laat het - behalve enkele waterdruppels - geen residu achter. Eenvoudiger kan bijna niet. Wel is het van belang om de aangegeven inwerktijd te hanteren en ervoor te zorgen dat de oppervlakken gedurende de gehele inwerktijd nat blijven. Ook mag de desinfectievloeistof niet verder verdund worden.

CaluProtect Food

CaluProtect Food desinfectievloeistof en -doekjes zijn toegelaten als middel ter bestrijding van bacteriën (exclusief mycobacteriën en bacteriesporen) en gisten op oppervlakken in ruimten waar mensen verblijven en op apparatuur en oppervlakken die in aanraking komen met voedingsmiddelen en dranken. De vloeistof kan daarnaast gebruikt worden voor het bestrijden van schimmels en virussen. Met de doekjes kunnen harde voorwerpen, zoals messen, mengkommen, schrapers en andere werkmaterialen, worden gedesinfecteerd. De desinfectievloeistof is geschikt voor gebruik op grotere oppervlakken, zoals wanden en vloeren.

CaluProtect Medical

De wipes en desinfectievloeistof zijn bestemd voor eenmalig gebruik en kunnen worden toegepast voor het desinfecteren van kleine, harde oppervlakken (max. 0,5 m2). Met de desinfectiedoekjes kunnen harde oppervlakken, zoals deurklinken, toiletkranen en -brillen, toetsenborden en andere voorwerpen, worden gedesinfecteerd. De vloeistof is bestemd voor gebruik als desinfectiemiddel voor grotere oppervlakken, zoals wanden, vloeren en werkoppervlakken. Maar ook voor het desinfecteren van badkamers en toiletten

Het belang van de juiste reiniging- en desinfectieprocedures

Binnen zowel de voeding als medische industrie is het reinigen en desinfecteren ontzettend belangrijk. Toch blijft er onduidelijkheid over wat de juiste manier is en zijn er veel factoren die het effect kunnen beïnvloeden, zoals wanneer, hoe, met welke middelen, de volgorde van de stappen, in welk tijdsbestek, etc.

Carel Lurvink komt daarom graag langs om klanten vrijblijvend te adviseren over wat in hun situatie de meest hygiënische reinigings- en desinfectieprocedures zijn en welke producten zij hiervoor het beste kunnen gebruiken. Daarnaast krijgt men bij onze CaluProtect desinfectieproducten een uitgebreid veiligheidsinformatieblad en een gebruiksaanwijzing, zodat ook de medewerkers altijd na kunnen lezen hoe ze de producten op de juiste manier en veilig kunnen gebruiken.
X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren