CaluProtect

CaluProtect is er om u te beschermen tegen bacteriën, schimmels, gisten, virussen en andere micro-organismen. Het biedt de uitkomst om snel, eenvoudig en effectief optimale bescherming te bieden. 

CaluProtect biedt u verscheidende desinfectieartikelen, zoals desinfectievloeistoffen, -handgels en -doekjes. Het merk bevat een aantal producten die speciaal en uitermate geschikt zijn voor de voedingsindustrie, een aantal producten die speciaal en uitermate geschikt zijn voor de zorgsector en producten met een brede toepassingsgeschiktheid. De kleuren op de labels geven aan voor welk doeleinde ze bestemd zijn. Hiernaast wordt dit altijd bij de productomschrijving vermeld.

Veiligheid voorop

De premium A+ producten van CaluProtect beschikken over een bijbehorend veiligheidsblad. Hierin staan de identificatie van de stof of het mengsel, van de vennootschap/onderneming en van de gevaren, de samenstelling en informatie over de bestanddelen, de eerstehulpmaatregelen, de brandbestrijdingsmaatregelen, de maatregelen bij het accidenteel vrijkomen van de stof of het materiaal, de hantering en opslag, de maatregelen ter beheersing van blootstelling/persoonlijke bescherming, de fysische en chemische eigenschappen, de stabiliteit en reactiviteit, de toxicologische informatie, de ecologische informatie, de instructies voor verwijdering, de informatie met betrekking tot het vervoer, de regelgeving en de overige informatie vermeld. 

De producten van CaluProtect beschikken ook allen over een CTBG-toelatingsnummer. In Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn herkenbaar aan een vijfcijferig toelatingsnummer en dat eindigt met een N (Nederland).

Gebruik van de CaluProtect desinfectiemiddelen

Bij elk product staat de geschikte toepassing, de eigenschappen, de technische gegevens, de voordelen en de dosering beschreven. 

De handgels van CaluProtect zijn bestemd om de handen te desinfecteren, zodat u micro-organismen op uw handen verkleint/verwijdert. Zo maakt u met de CaluProtect hygiënische handgel met 70% Isopropanol snel en zonder water uw handen fris en droog. Dat is ideaal voor op het werk. De minimale inwerktijd is 30 seconden. De handgels kunt u aanbrengen op droge handen, polsen en rond de nagels. Breng voldoende gel aan om de handen zichtbaar en voelbaar vochtig te houden. Veeg uw handen volledig droog met dezelfde beweging als wanneer u de handen wast. U moet de handen niet naspoelen. 

Desinfectievloeistoffen van CaluProtect zijn er om oppervlakten te desinfecteren. Ze zijn zeer effectief tegen een breed scala aan micro-organismen en zijn geschikt voor gebruik bij alle waterhardheden. De oppervlakteactieve stoffen in de producten zorgen voor een krachtige reinigende werking. Bij het desinfecteren van voedselcontactpunten, verblijfsruimtes van mensen en ruimtes in de gezondheidszorg moet u grondig naspoelen met schoon water. De oppervlakten kunt u met papier of aan de lucht laten drogen. De aanbevolen doseringen kunnen variëren, kijk daarom goed naar de productomschrijving. Ook de inwerktijd is afhankelijk van wat u waar wil doden. Voor advies kunt u onze productspecialisten raadplegen.

We hebben gebruiksklare (alcoholhoudende) desinfectiedoekjes met verschillende werkzame stoffen, zoals Ethanol en Ispopropyl. Ze zijn toegelaten door het CTGB en kunnen worden gebruikt als middel ter bestrijding van bacteriën (exclusief bacteriesporen en mycobacteriën), gisten en schimmels op kleine harde oppervlakken en materialen. Gebruik biociden veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Carel Lurvink 

Bij Carel Lurvink bedienen we al 125 jaar kleine tot zeer grote organisaties. Wij kunnen al onze klanten voorzien in hun behoeftes in de verscheidende werkomgevingen. Dat is mogelijk omdat wij nauw contact hebben met de afnemers. Zo vinden wij het erg belangrijk om terugkoppeling te ontvangen over onze producten, zodat wij ons aanbod kunnen optimaliseren. Over Carel Lurvink en CaluProtect horen wij het volgende:

  • Uitgebreide keuze binnen het assortiment.
  • Duidelijke toepassingsgeschiktheden aangegeven.
  • Goede, persoonlijke service en vlotte levering.
  • Expertise aanwezig en prettige kennisdeling.
  • Betrokken bij ons werkveld en vakgebied.
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur