3M persoonlijke beschermingsmiddelen

3M kopen: Persoonlijke Beschermingsmiddelen in de zorg, bouw en technische industrie  

Het bedrijf 3M is al decennialang leidend op het gebied van veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen. Tegenwoordig zijn 3M-producten te vinden in bijna alle sectoren, waaronder de gezondheidszorg, de technische industrie en transport. Ze zijn vooruitstrevend als het gaat om de wetenschap en technologie. Het merk staat symbool voor duurzaamheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Ze onderscheiden zich dan ook door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling om kennis en ervaring te optimaliseren en delen. Hierdoor zijn ze in staat om geavanceerde beschermingsoplossingen te bieden die voldoen aan de constant veranderende wereld waarin we leven. 

3M product categorieën

De hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsproducten en beveiligingsartikelen van 3M voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, wat resulteert in een verhoogde mate van veiligheid, beveiliging en efficiëntie voor mensen, werkomgevingen, installaties en systemen. Carel Lurvink is leverancier van het uitgebreide assortiment 3M Persoonlijke Beschermingsmiddelen dat is onder te verdelen in de volgende product categorieën:

3M gehoorbescherming

Gehoorschade door lawaai is onomkeerbaar en kan leiden tot blijvende aandoeningen zoals oorsuizen en gehoorverlies. Onder deze gehoorbeschermingscategorie vallen artikelen die oplossingen bieden om gehoorbeschadiging te voorkomen. Er zijn twee series namelijk, 3M EAR en 3M Peltor, waarvan het 3M gehoorbescherming assortiment bestaat uit oordoppen, oorkappen, oorkleppen en gehoorbeugel.  Deze series zijn ontwikkeld voor optimale bescherming, gebruiksvriendelijkheid en comfort tijdens het dragen. Er zijn diverse soorten passend bij verschillende werksituaties. 

3M EAR Tracers Blauwe Detecteerbare oordoppen 

3M EAR Tracer oordoppen zijn ontworpen voor herhaaldelijk gebruik. Deze detecteerbare oordoppen zijn uitgerust met een goed zichtbaar koord dat traceerbaar is met een metaaldetector. Het comfortabele siliconen rubber zorgt voor maximaal draagcomfort. Met een geluidsreductie van 32 dB verminderen de oordoppen het omgevingsgeluid aanzienlijk. Ze zijn gemakkelijk te reinigen met water en zeep, waardoor hergebruik mogelijk is en verspilling wordt verminderd. Elke set oordoppen wordt geleverd met een bijpassend koordje, dat naar wens kan worden bevestigd of verwijderd voor flexibel gebruik.

3M Peltor Oorkappen

De gehoorkappen van de 3M Peltor serie bieden niet alleen uitstekende bescherming, maar ook ultiem draagcomfort. Ze zijn speciaal ontworpen om zelfs in de meest lawaaierige werkplaatsen effectief te zijn, en u zult nauwelijks merken dat u ze draagt. De Peltor serie is verkrijgbaar met een hoofdband of helmbevestiging. Deze gehoorkappen zijn duurzaam en gemakkelijk aan te passen, waardoor ze zich onderscheiden van andere modellen op de markt.

3M Ademhalingsbescherming

Het verminderen van de blootstelling aan stofdeeltjes, schadelijke dampen en chemische stoffen is van groot belang om de gezondheid van werknemers te waarborgen. Dergelijke verontreinigingen kunnen ernstige ademhalingsproblemen veroorzaken en leiden tot langdurige gezondheidsproblemen. Door gebruik te maken van adembescherming wordt het risico op ademhalingsaandoeningen aanzienlijk verminderd. Het beschermt de luchtwegen van werknemers in verschillende sectoren zoals, in de bouw, chemische industrie, laboratoria en de olie- en gasindustrie. Met een uitgebreid assortiment gas- en stofmaskers en filters biedt 3M oplossingen voor hoogwaardige adembescherming met comfort en duurzaamheid als kernwaarden. 

3M Stofmasker 8835

Dit wegwerp stofmasker voldoet aan de strengste beschermingsnormen zoals vastgesteld in de Europese standaard. Het biedt bescherming tegen zowel vaste als vloeibare, niet-toxische deeltjes. Het unieke ontwerp met een vergroot filteroppervlak vermindert de ademweerstand. De instelbare hoofdbanden en een afdichtingsrand zorgen voor een betere aansluiting op het gezicht.

3M Volgelaatsmasker 6800S

De herbruikbare volgelaatsmaskers van de 3M 6000-serie zijn gebruiksvriendelijk en bieden een hoog comfort tijdens het dragen. Dankzij de vernieuwde uitademopening zijn ze duurzamer, eenvoudiger te reinigen en hebben ze een verminderde ademweerstand, wat het gebruiksgemak verder verhoogt.

De 3M volgelaatsmaskers zijn voorzien van het bekende bajonetkliksysteem van 3M, waarmee ze kunnen worden gekoppeld aan verschillende soorten dubbele filters. Dit biedt bescherming tegen gassen, dampen en stof, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.

3M Filter ABEK1 6059

Dit is een 3M filter met bajonet filteraansluiting voor snelle en veilige bevestiging van het filter. 3M Filter 6059 is geschikt voor de 6000 en 7000 serie half- en volgelaatsmaskers. Het 3M filter beschermt tegen organische en anorganische dampen.

3M Veiligheidshelmen- en brillen

3M staat naast gehoor- en ademhalingsbescherming ook bekend om het leveren van beschermingsmiddelen voor het gehele hoofd en gezicht, zoals gelaatsschermen, veiligheidshelmen en stootpetten. Onder deze categorie behoren de series 3M Peltor en 3M SecureFit. 

3M Peltor G3000 veiligheidshelm

In samenwerking met professionals in de bosbouw en industrie is de G3000 helm ontwikkeld. Deze helm is speciaal ontworpen om te voldoen aan strenge eisen en biedt doeltreffende bescherming, optimale ventilatie en een breed gezichtsveld, zelfs onder zware omstandigheden. Door het vloeiende afgeronde ontwerp wordt voorkomen dat kabels of takken blijven haken. Dit maakt het product geschikt voor sectoren als de (bos)bouw, constructie en de technische industrie. 

3M SecureFit 200 veiligheidsbril

De klassieke 3M SecureFit 200-serie maakt gebruik van de gepatenteerde 3M Pressure Diffusion Temple Technology, die de druk rond het oor verdeelt. Hierdoor zit het montuur comfortabeler en biedt het tegelijkertijd een stevige pasvorm voor mensen met diverse gezichtsprofielen. De brillen zijn voorzien van anti-kras en anti-damp coatings voor extra duurzaamheid en helder zicht.

3M First Base Stootpet

De 3M First Base 3 stootpet winter combineert hoofdbescherming met warmte en droogte voor de gebruiker. Deze fluorescerend oranje stootpet is ontworpen voor koude omgevingen en voorzien van oorkleppen. De buitenkant heeft een waterdichte en ventilerende stof. De pet beschikt over een speciale kunststof die beschermt tegen stoten en snijwonden. Daarnaast heeft de 3M stootpet een 360° reflecterende band, waardoor de gebruiker goed zichtbaar blijft in omgevingen met weinig licht. Bovendien wordt met een kortere kleplengte (55 mm) ook het zicht naar boven verbeterd.

3M beschermende kleding

3M levert beschermende kleding tegen bijvoorbeeld chemicaliën, vlammen, elektrische gevaren en andere risico’s. Met innovatieve materialen en geavanceerde ontwerpen biedt 3M een assortiment beschermende kleding dat voldoet aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, functionaliteit en veiligheid. Carel Lurvink biedt 3M Overalls en disposable bezoekersjassen

3M Disposable Overall 4530

Het materiaal van dit 3M Overall biedt uitstekende bescherming tegen vloeibare chemische spatten, waardoor het ideaal is voor sectoren zoals de chemische industrie en laboratoria. Daarnaast is de overall voorzien van elastische capuchon, taille en enkels, waardoor niet alleen extra veiligheid wordt geboden, maar ook meer bewegingsvrijheid mogelijk is. Het versterkte kruisstuk van de overall zorgt voor meer stevigheid, waardoor deze geschikt is voor sectoren met ruwe omstandigheden zoals de bouw en de metaalindustrie. De tweeweg rits met hersluitbare rits bescherming biedt extra comfort en bescherming tegen gevaarlijke vloeistoffen. Dit maakt de overall geschikt voor sectoren zoals de olie- en gasindustrie. Tot slot heeft het pak een vlamwerende index van 1/0 waardoor hij geschikt is voor sectoren zoals de petrochemische industrie, waar brandrisico's aanwezig zijn.

3M Tapes

Of u nou de rand van een muur moet afplakken voor een schildersklus of een naad moet afdichten, 3M levert tapes voor elke situatie. Het assortiment bevat maskeerfolies, duct tapes, elektrische tapes, maskeerplakband en nog veel meer. 

3M Maskeer Plakband 2090

De 3M Maskeertape 2090 is de ideale tape voor nauwkeurig afplakken, zowel binnen als buiten. UV- en waterbestendig, hecht hij op de meeste oppervlakken zonder verfdoorbloeding, wat resulteert in strakke verflijnen. Bovendien kan de tape tot 14 dagen na aanbrengen schoon worden verwijderd, zonder achterlating van resten. Een onmisbare tool voor een nette en professionele afwerking van schilderklussen.

3M Vinyl Duct Tape 48 mm x 50 meter

3M Vinyl Duct tape met een gestructureerde vinylrug, ontworpen voor lichte toepassingen. Deze tape biedt uitstekende kleefkracht, is zeer vochtbestendig, flexibel en gemakkelijk met de hand af te scheuren.

3M Schuurmaterialen

Het aanbod aan schuurmaterialen varieert van handschuurmaterialen tot professionele schuurschijven, wielen en banden voor metaalbewerking. Het gladmaken van ruwe oppervlakken, het verwijderen van verf en het bereiken van een fijne afwerking, de schuurmaterialen van 3M zijn ontworpen voor de perfecte oppervlakte bewerkingen. 

3M Fre-cut schuurpapier

Maak gebruik van 3M Schuurpapier 255P TH als een veelzijdig schuurmiddel voor zowel tussentijds als eind schuren op diverse oppervlakken. Dit schuurpapier is geschikt voor toepassingen zoals houtbewerking, meubelafwerking, het schuren van gelakte oppervlakken, keukenwerkbladen, kastjes en kunststof componenten.

3M 361F Roloc schuurschijf

De 3M Roloc Schuurschijf 361F, met eenhandig hulpstuk voor snelle wissels, biedt duurzaamheid en krachtige prestaties bij het schuren, blenden, ontbramen en finishen van metalen ondergronden. De schuurkorrels van aluminiumoxide zijn stevig bevestigd op de stoffen rug met hittebestendig hars, geschikt voor zowel natte als droge toepassingen. Deze schijven zijn ontworpen voor snelwisselsystemen en bieden langdurige resultaten bij zowel nat als droog gebruik.

3M producten kopen

Ervaar innovatie en betrouwbaarheid bij het kopen van 3M producten en vertrouw op de kwaliteit en expertise van 3M om te voldoen aan uw diverse behoeften. Heeft u vragen over een specifiek product? Neem dan contact met een van onze adviseurs.