Product niet gevonden? 053 434 43 43

Emma Safety Footwear

Geschiedenis
Emma Safety Footwear is ontstaan vanuit de Nederlandse Staatmijnen (nu bekend als DSM). Zij besloten om voor de werknemers die blijvend arbeidsongeschikt waren, door een ongeluk in de mijn, een geschikte, alternatieve functie te zoeken. Die hebben ze gevonden. DSM startte een specialistische schoenenfabriek voor deze mensen. Zo konden de ex-mijnwerkers voor hun oud-collega’s veiligheidsschoenen produceren.

Tegenwoordig maakt Emma Safety Footwear werk- en veiligheidsschoenen niet louter voor mijnwerkers. Emma maakt veiligheidsschoenen voor alle sectoren, voor iedereen die tijdens zijn werk bescherming kan gebruiken voor zijn voeten.

Vakwerk
Emma schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Het lederen bovenwerk zorgt voor een superieure, comfortabele pasvorm. Het leer wat ze gebruiken is van hoge kwaliteit, bij eventuele gebreken in de huid wordt deze niet gebruikt. De schoenen zijn dubbel of driedubbel gestikt – met de hand, door echte vakmensen – en dat zorgt voor een lange levensduur en hoog comfort. Ook de zool nemen ze bij Emma zeer serieus en deze wordt voortdurend geperfectioneerd.

Veiligheid

Het voldoen aan de Europese richtlijnen is wel het minste wat Emma schoenen doen, de meeste schoenen slagen dan ook ruimschoots voor de diverse tests. De schoenen worden op meerdere plekken in het productieproces grondig gecontroleerd volgens de TüV en SATRA normen. Elke schoen wordt tot in extremis getest op gebruik en misbruik. Ze gaan tot het uiterste om de veiligheid van de dragen te kunnen garanderen.

Klik hier voor het Emma assortiment.

Bekijk het filmpje van Emma Safety Footwear:


CARELLURVINK.NL HEEFT MEER DAN 80 MERKEN IN HET ASSORTIMENT.

    

     


Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede

Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

Openingstijden (ma. t/m vr.) :
8:15 tot 17:15 uur

ROUTE »»

Wil je ons volgen?