Emma schoenen

Carel Lurvink biedt een compleet assortiment Emma schoenen voor het gebruik in diverse branches. In het assortiment van Carel Lurvink zijn zowel onbeveiligde als beveiligde Emma schoenen te verkrijgen. Ze hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van veiligheidsschoenen.

Ons assortiment

Emma veiligheidsschoenen omvat alle verschillende veiligheidsklassen waaraan veiligheidsschoenen kunnen voldoen: S1, S1P, S2 en S3. Het maakt niet uit waar u naar op zoek bent, met Emma schoenen kunt u er zeker van zijn dat de werkschoenen van topkwaliteit zijn. De schoenen zijn namelijk ontworpen voor intensief gebruik. Het lederen bovenwerk zorgt voor een superieure, comfortabele pasvorm. Het leer dat gebruikt wordt is van hoge kwaliteit en bij eventuele gebreken in de huid wordt het leer niet meer gebruikt. Bovendien worden de werkschoenen met de hand dubbel of driedubbel gestikt door echte vakmensen. Ook de zool wordt voortdurend geperfectioneerd om het meeste uit de schoenen te kunnen halen. De zolen zijn speciaal ontworpen om de balans te verbeteren. Emma neemt haar werk serieus en heeft voor de optimalisatie van het balans duizenden voetenscans onderzocht. Naast steun en comfort bieden de zolen van Emma schoenen ook uitstekende grip door middel van de GripForce Duo technologie.

Een verdere technologie is ‘Hydro Control’. Het is belangrijk dat de de voeten niet alleen veilig en comfortabel gehouden worden maar ze moeten uiteraard ook droog blijven. Een waterdichte laag houdt vocht van buiten tegen. Deze Sympatex® laag/membraan is porie vrij en waterdicht (tot 450000 mm). De Hydro-Tec® technologie daarentegen absorbeert en verspreid juist vocht zodat het daarna vrijwel meteen kan verdampen. Zo wordt vocht van de voeten weggevoerd.

De uitstekende kwaliteit van Emma schoenen zorgt ervoor dat ze lang meegaan en draagt bij aan een hoog draagcomfort. Emma is overtuigd van zijn eigen kwaliteit en geeft 1 jaar garantie op elk paar schoenen. Er wordt veel tijd geïnvesteerd in de doorontwikkeling op gebied van veiligheid, duurzaamheid, comfort en uiterlijk.

Veiligheid staat bovenaan bij Emma schoenen

Een belangrijk punt is veiligheid. Alle Emma schoenen moeten extreem veilig zijn, ook onder de meest veeleisende omstandigheden. Veiligheidsschoenen worden onder extreme omstandigheden getest. Er zijn verschillende tests ontwikkeld waarin de Emma schoenen extreem intensief gebruikt en mishandeld worden. Uiteraard worden de veiligheidsschoenen ook getest en gecertificeerd door twee instituten: Het Nederlandse en Duitse TÜV Rheinland instituut en het Britse SATRA instituut.

Duurzaamheid Emma schoenen

Bij de productie van Emma schoenen wordt geprobeerd de inzet van (primaire) grondstoffen, energiegebruik en CO2-emissies te vermijden. Bovendien worden er zoveel mogelijk grondstoffen en materiaal gerecycled voor de productie van nieuwe producten. Het bedrijf zorgt samen met zijn partner COFA ervoor dat Emma schoenen weer terugkomen en gerecycled kunnen worden. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteit van Emma schoenen daardoor niet achteruit gaat. Tevens hoort bij duurzaamheid ook goede arbeidsomstandigheden.