Ecologisch
1 liter doseerfles
Nieuw
20 liter
5 liter
Ecologisch

CaluGreen BIO

We leven in een steeds bewustere en daarom groenere wereld. Microbiologische reiniging wordt daarom nu groot onder de aandacht gebracht. Wij omarmen dit ook en brengen daarom een reeks microbiologische producten onder de naam CaluGreen Bio op de markt. Het is belangrijk dat we loskomen van de traditionele chemie, die in bepaalde gevallen veel schade kan toebrengen aan onze leef- en werkomgeving. Schoonmaakmiddelen bevatten namelijk vaak kleurstoffen, diverse zouten en milieugevaarlijke stoffen. Wanneer u microbiologische reinigingsproducten gaat gebruiken in plaats van reguliere, verkleint u die kans op milieuschade én vergroot u de veiligheid van de gebruikers.

Over de houdbaarheid hoeft u zich geen zorgen te maken. Om de werkzaamheid te garanderen, bevatten onze CaluGreen BIO reinigingsproducten een unieke combinatie van aerobe (zuurstofminnende) en anaerobe (zonder zuurstof levende) bacteriën. Daarmee wordt een zeer constant werkingsniveau gegarandeerd. Dat is belangrijk. Als u de fles met vloeistof opent, zal de extra zuurstof die er dan bij komt, het systeem dus niet verstoren.

Gespecialiseerd in microbiologische reiniging en deskundig

Duurzaamheid is diepgeworteld in het DNA van Carel Lurvink. Wij vinden duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit belangrijk. Daarom zijn wij een langere tijd zorgvuldig op zoek gegaan om een geschikte, gespecialiseerde partij te vinden die samen met ons CaluGreen BIO werkelijkheid kan maken. De brede oriëntatie heeft zich uitbetaald, waardoor wij nu werken met een partij die volledig gespecialiseerd is in hoogwaardige microbiologische processen en die specifieke bacteriestammen kweekt om bepaalde typen vervuiling aan te pakken. De bacteriestammen in onze reinigingsproducten breken de vervuiling snel af, op een natuurlijke wijze. Belangrijk om te weten is dat er veel specifieke vervuilingen zijn. Onze reinigers bevatten daarom speciaal geselecteerde stammen bacteriën en enzymen in wisselende samenstellingen. Voor het reinigen van vloeren is dat dus een andere bacteriestam dan voor het reinigen van vetten.

Het juist toepassen is belangrijk

CaluGreen BIO reinigingsproducten werken niet als u dit vermengt met een regulier reinigingsproduct of het toevoegt aan water dat 45°C of warmer is. De bacteriën en enzymen worden dan onwerkzaam. De enzymen en micro-organismen in de microbiologische reinigingsproducten werken effectief bij temperaturen tussen de nul en 45 graden Celsius. Dit betekent dat u ze probleemloos kunt toevoegen aan koud water. Daardoor bent u niet langer afhankelijk van tappunten met warm water, die weer extra energiekosten met zich meebrengen.

Bij het mengen met water moet u op het volgende letten: enzymen werken door te bewegen. Roer daarom goed en zorg dus voor wrijving, laat het te reinigen oppervlak vervolgens een minuutje “inwerken”. Het resultaat zal geweldig zijn.

Schoonmaakmedewerkers moeten er ook op bedacht zijn dat het product tijdens gebruik de kleur in zijn of haar kleding kan aantasten als hierin natuurlijke kleurstoffen zijn verwerkt.

Overtuigende voordelen

De voordelen van CaluGreen BIO zijn echter onverminderd groot. De reinigingsmiddelen zijn pH-neutraal, waardoor ze geen zuren, zouten of (milieu)gevaarlijke chemicaliën bevatten en zacht zijn voor uw handen. Bij gebruik hoeven schoonmaakmedewerkers ook niet bang te zijn voor bijtende stoffen. U heeft hiermee dus een product in handen zonder gevarentekst erop. Voorraden van deze producten kunnen daardoor overal – en ook in alle hoeveelheden – worden opgeslagen binnen het bedrijf. Daarnaast zal residu dat achterblijft, ook lang na de schoonmaakbeurt, zijn werk blijven doen. Zo wordt eventueel aanwezige biofilm afgebroken en ongewenste geurvorming verminderd.

Het allerbelangrijkste voordeel is natuurlijk dat het onze toekomst betreft en beschermt.

Assortiment CaluGreen BIO

Inmiddels bestaat ons assortiment uit vier microbiologische reinigingsproducten, die uitgebreid zijn getest. Drie daarvan zijn bestemd voor de dagelijkse reiniging (van het sanitair, de vloer en het interieur), de vierde is een periodieke ontkalker. Dit sluit aan bij veranderende behoeften van onze klanten. We krijgen namelijk steeds meer vragen over microbiologische reinigingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan gemeentelijke instellingen, die moeten bewijzen dat ze groen bezig zijn. Maar denk ook aan grote schoonmaakbedrijven, die bij hun klanten moeten aantonen dat ze minder milieubelastend zijn. Houd dit premium A+ merk goed in de gaten, want bij groeiende vraag zullen wij natuurlijk kijken of we ons assortiment kunnen uitbreiden.
X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren