BlackSatino GreenGrow: dé duurzame keuze

BlackSatino GreenGrow  - Cradle-to-Cradle Silver

BlackSatino is een vooruitstrevend washroom-concept van WEPA dat gebaseerd is op het Cradle-to-Cradle-principe. Voor hygiënepapier en zepen is daarbij de Silver-certificering behaald. BlackSatino levert het bewijs dat duurzaamheid, comfort en een mooi design hand in hand kunnen gaan.

BlackSatino GreenGrow hygiënepapier

WEPA is voortdurend aan het pionieren en innoveren. Een prachtig voorbeeld vormt het BlackSatino GreenGrow hygiënepapier. Dit papier wordt gemaakt van een plant die gewoon in Nederland groeit, namelijk de Miscanthusvezel. Daarmee biedt dit milieuvriendelijke concept het elk bedrijf een uiterst duurzame optie voor het gebruik van toilet- en handdoekpapier.

Dit papier bestaat namelijk uit een combinatie van ongebleekte vezels van eerdergenoemde plant en grondstoffen die afkomstig zijn van gebruikte papierstromen. Deze combinatie maakt het BlackSatino toilet- en handdoekpapier, naast uiterst duurzaam, ook heerlijk zacht, bijzonder sterk en enorm absorberend.

Cradle-to-Cradle Silver hygiënepapier

De vezel van deze plant heeft maar liefst een 65 procent kleinere ecologische voetafdruk dan andere houtgerelateerde vezels. En omdat het bovendien in eigen land verbouwd wordt, kan de CO2-impact zo klein mogelijk gehouden worden. Bovendien worden bij het verbouwen geen pesticides, bemesting of kunstmatige irrigatie toegepast. BlackSatino GreenGrow wordt daarnaast geproduceerd met honderd procent groene stroom.

Al deze milieuvriendelijke kenmerken leiden ertoe dat het BlackSatino GreenGrow-papier Cradle-to-Cradle Silver- en FSC-Mix gecertificeerd is.

GreenGrow: Uiterst duurzaam

De filosofie van WEPA is om alleen grondstoffen te gebruiken die onze planeet niet uitputten. Bovengenoemde plant is zo’n grondstof. De plant levert één van de meest efficiënte en duurzame vezels voor het maken van hygiënepapier. Hij heeft een lange levensduur van circa twintig jaar en is rijk aan cellulose, een belangrijke grondstof voor papier. Bovendien groeit het jaarlijks tot een hoogte van maar liefst 3,5 meter. De plant stelt weinig eisen en heeft een interne voedingscyclus. Hierdoor put het de bodem niet uit.

Maar dit natuurproduct heeft nóg een prachtige eigenschap: in vergelijking met bomen, neemt hij per vierkante meter vier keer zoveel CO2 uit de lucht op. Dubbele winst dus.

Dispensers voor BlackSatino GreenGrow

WEPA wil geen enkele concessie doen op het gebied van design. Voor het hygiënepapier, waaronder het GreenGrow toilet- en handdoekpapier, zijn dan ook stijlvolle dispensers verkrijgbaar. Ook deze worden gemaakt volgens het Cradle-to-Cradle-principe en wel van duurzame en verantwoorde grondstoffen, zonder schadelijke chemicaliën. En ze zijn ook nog eens CO2-neutraal. Indien gewenst, kunnen klanten zelfs hun oude dispensers afstaan voor de productie van deze dispensers. Doordat zowel de productie als de recycling van BlackSatino geheel binnen Nederland plaatsvindt, is de milieubelasting minimaal.

Gebruikt GreenGrow hygiënepapier kan, indien gewenst, aangeboden worden om opnieuw als grondstof te dienen. Dit geldt eveneens voor de andere papieren afvalstromen die een bedrijf heeft, zoals archiefpapier, kartonnen bekers, etc. WEPA biedt haar klanten de mogelijkheid deze afvalstromen ter beschikking te stellen als grondstof. De fabriek van WEPA verwerkt dit tot nieuw BlackSatino GreenGrow toilet- en handdoekpapier. Zo heeft uw organisatie de ultieme gelegenheid om optimaal bij te dragen aan een circulaire economie.

Certificaten BlackSatino GreenGrow papier

Wist u dat u een certificaat ontvangt voor het gebruik van de BlackSatino-producten? Deze kunt u inzetten voor marketingdoeleinden of uw duurzaamheidsverslag.

Voor vragen of meer informatie, kunt u altijd contact met ons opnemen. Samen met WEPA, adviseren en helpen we graag om uw organisatie te verduurzamen. Wij maken ook met plezier een vrijblijvende berekening van de mogelijke milieubesparing met BlackSatino op het gebied van water, energie en CO2.