Hartmann Sterillium


Het merk voor excellente reinigings- en ontsmettingsmiddelen

Over het merk

Hartmann is een wereldwijd erkend merk dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige hygiëneoplossingen. Sinds de oprichting in 1818 heeft Hartmann een rijke geschiedenis van toewijding aan innovatie en kwaliteit, waardoor het een gevestigde naam is geworden in onder andere de gezondheidszorg.

De producten van Hartmann

Hartmann staat bekend om zijn producten die voldoen aan de hoogste normen in hygiëne en veiligheid. Het assortiment bestaat uit vijf divisies: continentiezorg, persoonlijke gezondheidszorg, risicopreventie, wondzorg en infectiepreventie. Dit zorgt voor een breed scala aan producten van genezing bevorderende producten tot ontsmettings- en reinigingsmiddelen.

Wat is Sterillium?

Een van de hardlopers van Hartmann is de klassieke Sterillium-lijn, een geavanceerde handdesinfectant op alcoholbasis. Hartmann Sterillium is vrij van geur- en kleurstoffen en is daarnaast parfumvrij.  Het product is bruikbaar als kant-en-klaar inwrijfproduct, direct aan te brengen op de huid. Hierdoor is het makkelijk toepasbaar zonder aanwezigheid van water, wasbak of handdoekjes wat tevens de milieuvriendelijkheid bevordert. 

Het middel staat bekend om zijn snelle effectiviteit tegen een breed scala aan micro-organismen. Het product is werkzaam in maar liefst 30 seconden en inactiveert daarmee onder andere het Norovirus. Daarnaast is het product beperkt virucidaal.

Sterillium is bijzonder huidvriendelijk, het wordt goed verdragen en ook heeft het een terugvettende werking. Het middel is dus rijk aan natuurlijke en biologische stoffen die je huid niet uitdrogen. Een extra pluspunt is dat het de hydratatie van de huid verhoogt. Bovendien behoudt het de soepelheid en de gladheid van de huid. Tot slot handhaaft het de natuurlijke pH-waarde.

Sterillium voldoet aan de strengste standaarden op het gebied van infectiepreventie en is geschikt voor zowel hygiënische als chirurgische handdesinfectie. Dit handdesinfectiemiddel wordt veelal gebruikt in ziekenhuizen, huisarts- en tandartspraktijken, klinieken, thuiszorginstanties maar ook op kantoren, thuis of tijdens het reizen. Naast de klassieke variant bestaan er ook Sterillium med en Sterillium Gel pure.

Sterillium med

Het verschil met Sterillium is dat Sterillium med een brede werkzaamheid heeft inclusief volledige virucidale werking voor hygiënische en chirurgische handdesinfectie. Dit als resultaat van de zeer efficiënte formule met 85% ethanol. Het middel biedt bescherming tegen de meest voorkomende oorzaken van virus gerelateerde uitbraken inclusief het Noro-, Adeno- en Rotavirus. Deze eigenschap maakt het product dus uiterst geschikt voor omgevingen als ziekenhuizen, operatiekamers en klinieken voor infectiepreventie. Dit product is evenals de klassieke variant vrij van geur- en kleurstoffen en parfumvrij.

Sterillium Gel pure

Deze geur- en kleurstof vrije handdesinfectiegel is zeer effectief en heeft een uitgebreide werkbaarheid tegen bacteriën, schimmels en virussen. Dit middel biedt een goed alternatief voor vloeibare desinfectiemiddelen en is daarmee ook uiterst geschikt voor een extra gevoelige huid. Het heeft een hydraterend verhogende werking en wordt zeer goed verdragen door de huid. Zelfs bij regelmatig gebruik. De gel verdampt snel, waardoor de handen niet plakkerig aanvoelen maar juist zacht. Sterillium Gel pure wordt veel gebruikt als kant-en-klaar inwrijfproduct op basis van ethanol en heeft een uitstekende directe werking. Bovendien is het middel getest met het muriene norovirus waardoor bewezen is dat de gel werkzaam is tegen het norovirus binnen de inwerktijd voor hygiënische handdesinfectie (30 seconden).

Waarom kiezen voor Hartmann?

Innovatie en Kwaliteit: Hartmann zet zich in voor voortdurende innovatie en het leveren van producten van de hoogste kwaliteit.
Wereldwijde Erkenning: Als wereldwijd erkend merk geniet Hartmann het vertrouwen van professionals in de gezondheidszorg en andere sectoren.
Infectiepreventie: De hygiëneproducten, zijn speciaal ontworpen om effectieve infectiepreventie te waarborgen, waardoor een veilige omgeving wordt gecreëerd.

Assortiment bij Carel Lurvink

Bij Carel Lurvink vindt u de populairste producten van Hartmann waaronder de Sterillium med en de Sterillium Gel Pure met pomp voor precieze dosering. Ontdek bij ons de nieuwste innovaties en vertrouw op de kwaliteit van Hartmann om te voldoen aan al uw hygiënebehoeften.

Hartmann bestellen?

Kies voor Hartmann en investeer in de veiligheid en gezondheid van uw omgeving. Bij Carel Lurvink vinden wij het belangrijk om hoogwaardige producten aan te bieden die het welzijn bevorderen van zowel patiënten en personeel in zorgsectoren als de alledaagse gebruiker. Bekijk vandaag nog het assortiment. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Bel één van onze medewerkers: 053 - 434 43 43.