Peltor

Peltor van 3M

Het merk 3M staat bekend als een hoog aangeschreven merk wanneer het gaat om de persoonlijke veiligheid van medewerkers binnen een industriële omgeving. In deze vaak risicovolle en luidruchtige omgevingen zoals de bouw, in fabrieken of op vliegvelden is het dragen van gehoor- en hoofdbescherming een essentiële voorwaarde om de veiligheid van medewerkers of bezoekers te garanderen. Met het merk Peltor combineert 3M hoogwaardige kwaliteit op het gebied van gehoor- en hoofdbescherming met innovatieve functionaliteiten zoals een geïntegreerd communicatiesysteem en een innovatief productdesign. De Peltor gehoorbescherming en communicatieheadsets staan wereldwijd bekend als toonaangevende communicatieheadsets voor gebruik in gevaarlijke en luidruchtige omgevingen waar twee richtingen gecommuniceerd moet worden. Om een zo compleet mogelijke bescherming te bieden, kunnen de Peltor communicatieheadsets eenvoudig gecombineerd worden met passende Peltor veiligheidshelmen. Hierdoor wordt het merk Peltor als een complete oplossing gezien met betrekking tot het waarborgen van de persoonlijke veiligheid. Carel Lurvink beschikt over een ruim assortiment 3M producten, waaronder ook de communicatieheadsets en veiligheidshelmen van Peltor. Door voor het merk Peltor van 3M te kiezen, draagt u bij aan de bescherming en het welzijn van uw medewerkers. Hierdoor kunnen zij op een veilige en productieve wijze te werk gaan.

Innovatieve en hoogwaardige gehoorbescherming met Peltor

Medewerkers binnen de industriële sector worden vaak dagelijks aan harde geluiden blootgesteld. Het langdurig werken in luidruchtige omgevingen kan leiden tot ernstige gehoorschade en heeft dan ook grote gevolgen voor de veiligheid, welzijn en productiviteit van uw werknemers. Hierdoor is het belang van het dragen van adequate gehoorkappen erg groot. Het nadeel van standaard gehoorbescherming is echter vaak de sterk geluiddempende werking, waardoor de werknemer grotendeels geïsoleerd kan raken van zijn of haar omgevingsgeluid en contacten. Hierdoor kan het communiceren met andere werknemers een probleem worden binnen luidruchtige industriële omgevingen. 3M heeft met merk Peltor een productlijn van gehoor beschermende communicatieheadsets ontworpen met het oog op situaties waarin persoonlijke veiligheid met communicatie moet worden gecombineerd. De communicatieve gehoorbeschermingslijn van Peltor maakt onder andere gebruik van geavanceerde technologie zoals DIRECT en Bluetooth om gebruiksgemak voor de drager binnen uiteenlopende omgevingen te realiseren.

De headsets kunnen onderverdeeld worden in de volgende type communicatieheadsets:

  • Gehoorbescherming met niveau-afhankelijke functie voor het horen van omgevingsgeluid
  • Gehoorbescherming met geïntegreerde Bluetooth functionaliteit voor draadloze verbinding met mobiele telefoons of andere audiocommunicatiesystemen
  • Gehoorbescherming met geïntegreerde tweezijdige radio communicatie
  • Gehoorbescherming met geïntegreerde FM radio ontvanger
  • Gehoorbescherming met externe audio ingang
  • Gehoorbescherming voor communicatie met externe ingang voor tweezijdige radio communicatie

Binnen het ruime assortiment Peltor gehoorbescherming zijn er ook headsets waarbij combinaties van de bovenstaande functionaliteiten mogelijk zijn. Naast de ruime keuze uit diverse functionaliteiten, kan er ook onderscheid gemaakt worden in headsets met diverse hoofdbanden variërend van hoofdbanden voor algemeen gebruik en hoofdbanden die eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan een veiligheidshelm. Kortom, de Peltor communicatieheadsets zijn geschikt voor luidruchtige industriële omgevingen waarbij er zowel op dichtbij zijnde afstand als juist op verdere afstand gecommuniceerd moet worden met medewerkers of bezoekers. Hierdoor kunt u de persoonlijke veiligheid van uw medewerkers garanderen in de vorm van adequate gehoorbescherming, gecombineerd met maximale productiviteit in de vorm van effectieve communicatie tussen werknemers in luidruchtige omgevingen.