CaluPrevent persoonlijke beschermingsmiddelen


CaluPrevent is een Premium A+ merk van Carel Lurvink. Het biedt u persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals oordoppen voor gehoorbescherming. Persoonlijke beschermingsmiddelen voorkomen ongelukken en stilstand op de werkvloer.

Aandachtig kiezen voor optimale veiligheid en comfort

U dient bij het kiezen van persoonlijke beschermingsmiddelen goed rekening te houden met eisen die uw werkplek stelt. We houden gehoorbescherming aan als voorbeeld. Moet de werknemer naast gehoorbescherming bijvoorbeeld ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, zoals een helm, een masker of oogbescherming? Dan kan dat de gehoorbescherming in de weg zitten. Een veiligheidsbril kan een oorbeschermer minder goed rond het oor laten aansluiten, waardoor harde geluiden het oor alsnog bereiken. Oorbeschermers kunnen er ook voor zorgen dat een veiligheidshelm minder goed past. Daarnaast zijn de hygiëne en temperatuur bijvoorbeeld van belang bij het kiezen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Als uw handen vaak vuil worden op het werk, kunt u geen oordoppen gebruiken die u voor gebruik dient op te rollen (mits er handwasfaciliteiten aanwezig zijn). Wanneer u zich in een warme omgeving bevindt, kunnen oorbeschermers oncomfortabel zijn. Oordoppen kunnen juist minder effectief worden in koude omgevingen.

De specifiekere eisen zijn ook belangrijk. Ga bijvoorbeeld bij gehoorbescherming na of het geluid op uw werk continu is of dat het op verschillende momenten van de dag stopt en begint. Geluiden van 75 tot 85 decibel zijn veilig, maar ook die bereiken na 8 uur de veiligheidsgrens. Als u de geluidsniveaus op uw werk niet kent, kunt u ze meten met een geluidsniveaumeter. Er zijn zelfs apps waarmee u het geluidsniveau met uw mobiele telefoon kunt meten.

Uiteraard helpen we u graag de juiste keuzes voor uw bedrijf en werkzaamheden te maken. Onze productspecialisten kunnen u persoonlijk adviseren bij het kiezen van uw CaluPrevent persoonlijke beschermingsmiddelen.

Certificeringen en normeringen

Bij persoonlijke beschermingsmiddelen is het van groot belang dat ze aan de juiste certificeringen en normeringen voldoen. De producten van CaluPrevent zijn voorzien van een duidelijk etiket, waar ook de nageleefde certificeringen en normeringen op te vinden zijn. Zo voldoen de CaluPrevent P100 Oordoppen aan de vereisten van Verordening (EU) 2016/425 van het Europees Parlement en de Raad als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM). Het persoonlijk beschermingsmiddel is onderworpen aan de conformiteitsbeoordelingsprocedure onder toezicht van de aangemelde instantie BSI Group The Netherlands B.V. Say Building.

De etiketten van de producten van CaluPrevent bevatten hiernaast de nodige gegevens (bij de oordoppen bijvoorbeeld de dempingsgegevens) en een uitgebreide gebruiksaanwijzing in vier verschillende talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits).

Carel Lurvink en CaluPrevent

Bij Carel Lurvink bedienen we al 125 jaar kleine tot zeer grote organisaties. Wij kunnen al onze klanten voorzien in hun behoeftes in de verscheidende werkomgevingen. Dat is mogelijk omdat wij nauw contact hebben met de afnemers. Zo vinden wij het erg belangrijk om terugkoppeling te ontvangen over onze producten, zodat wij ons aanbod kunnen optimaliseren. Over Carel Lurvink en CaluPrevent horen wij het volgende:

  • Uitgebreide keuze binnen het assortiment.
  • Duidelijke toepassingsgeschiktheden en veiligheidsvoorschriften aangegeven.
  • Goede, persoonlijke service en vlotte levering.
  • Expertise aanwezig en prettige kennisdeling.
  • Betrokken bij ons werkveld en vakgebied.