Carel Lurvink

Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Contact

Detectamet. Decteerbare producten

Detectamet heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke aanbieder van detecteerbare producten en heeft kennis en ervaring in de voedingsmiddelenindustrie.Detectamet houdt zich volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe detecteerbare producten en kan in samenwerking met Carel Lurvink ook oplossingen op maat aanbieden. 

Detecteerbare materialen


Detectamet producten zijn gemaakt met minuscule metalen deeltjes die in dusdanige omvang en concentratie in het kunststof zijn verwerkt dat alle delen van het product detecteerbaar zijn met een magneet en dat zelfs een stuk van 2 mm opgemerkt en uitgestoten kan worden. Detectamet detecteerbare producten zijn gemaakt van glad polypropyleen. Dit Detectamet materiaal is vrijwel onbreekbaar, waardoor het risico op losse delen worden beperkt. De Detectamet detecteerbare producten zijn goedgekeurd voor direct contact met voedingsmiddelen volgens EU richtlijn 90/128/EEG en de richtlijnen van de FDA.

Detectamet schrijfmaterialen      Detecteerbare artikelen

Metalen elementen

Detectamet producten worden vervaardigd uit diverse materialen, die de beste mogelijkheden bieden voor toepassingen productieomgevingen in de voeding-, dranken- en farmaceutische industrie, waarbij niet altijd een metalen alternatief gebruikt kan worden. Alle producten uit het Detectamet assortiment zijn metaaldetecteerbaar, X-ray detecteerbaar of visueel detecteerbaar.

Detectamet detecteerbare producten zijn vervaardigd met een proportie magnetische traceerbare metalen elementen, welke in de meeste gevallen door het hele object verspreid zijn, in een dusdanige hoeveelheid en concentratie waarbij een homogene stroming ontstaat. Daardoor wordt gegarandeerd dat alle delen potentieel detecteerbaar zijn door metaaldetectiesysteem, zonder de fysieke eigenschappen van het product te veranderen.

Detectamet producten zijn ontworpen om voedselveilig te zijn - niet alleen detecteerbaar!

Klik hier voor het You-Tube videokanaal van DetectametDetectamet is opgericht in 2003 en is een trots ISO 9001:2009 gecertificeerd bedrijf dat specifieke oplossingen voor de voedingsindustrie biedt. De producten van Detectamet zijn ontwikkeld en gefabriceerd in overeenstemming met de geldende eisen van Europese (EU) en Amerikaanse (FDA) wetgevingen voor materialen en producten die in contact met levensmiddelen komen en in overeenstemming met andere standaarden. Specifieke verklaringen van overeenstemming en certificaten voor individuele producten zijn op aanvraag beschikbaar. De focus ligt op het ontwerp, de fabricage en de levering van metaal- en X-ray detecteerbare producten, waarbij beproefde en geteste concepten op de markt worden gebracht en waarbij continu nieuwe en innovatieve oplossingen worden ontwikkeld.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur