Dirks Klimmaterialen


Dirks is in Nederland marktleider als het gaat om de fabricage van aluminium gecoate glazenwassersladders. Tevens is het één van de hoofdaanbieders richting de brandweer. In de regio Eindhoven is Dirks Klimmaterialen B.V. al zo’n veertig jaar een toonaangevende naam in de wereld van trappen, ladders en steigers. Bij Carel Lurvink bieden wij u een uitgebreid assortiment met artikelen van dit merk en informeren wij u graag over het juiste gebruik ervan.

Innovatie op het gebied van ladders en trappen met Dirks

De Dirks ladders en trappen, en alle bijbehorende producten, zijn van topkwaliteit door het op de praktijk gericht ontwikkelen en toepassen van innovatieve technieken. Het merk stemt de producten af op het type werkzaamheden. Voor het ‘schone’ werk zijn de Dirks ladders en trappen bijvoorbeeld ook te verkrijgen in een gecoate uitvoering. Omdat de ladders en trappen van dit merk lichter zijn dan houten uitvoeringen, zijn ze het ideale alternatief voor in de schilders- en glazenwassersbranche. Bovendien biedt Dirks ook speciale glazenwassersladders aan voor de laatstgenoemde branche. Voortdurend op hoogte werken vraagt namelijk om een mobiele ladder die wel veiligheid en stevigheid biedt.

Ladders en glazenwassersladders van Dirks

Er bestaan verschillende type ladders, maar elke ladder bestaat uit twee stijlen aan de zijkant met ertussen de sporten. De sporten zijn de 'treden' waar je op staat. Een goede glazenwassersladder is voorzien van wieltjes, om de glazenwassersladder vaak en eenvoudig te kunnen verplaatsen om het volgende raam te wassen. Van belang hierbij is dat de wieltjes niet verschuiven als de ladder gebruikt wordt. Ook de voeten moeten stevig zijn, zodat de glazenwassersladder stabiel staat. Tot slot zijn de treden van dit type ladder breed.

Alle Dirks ladders voldoen aan de strenge eisen voor klimmaterialen. Bovendien worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. Hierdoor staan Dirks (glazenwassers)ladders bekend om hun veiligheid en betrouwbaarheid en kunt u veilig op elke hoogte werken. Daarnaast zijn alle Dirks glazenwassersladders voorzien van een coating. De coating heeft een vuilafstotende werking en voorkomt corrosie van aluminium, waardoor de ladders van Dirks lang meegaan.

Naast speciale ladders voor glazenwassers heeft Dirks ook speciale ladders voor de bouw en industrie, schilders, de schoonmaakbranche, de brandweer, de fruit-/boomteelt, daktoetreding en kooi-/gevelladders ervoor, vluchtwegen en machinetoetreding. Dit komt tot uiting in het bieden van verschillende type ladders: enkele rechte ladders, opsteekladders/schuifladders, reformladders, puntladders, vouwladders en telescoopladders. Met een ladder is het mogelijk precies op de juiste hoogte te kunnen werken. Lees op desbetreffende overzichtpagina’s en specifieke productpagina’s wat de juiste type ladder voor u is.

Trappen van Dirks

Een trap moet stevig, stabiel en robuust zijn. Er zijn veel verschillende type trappen. De trappen die wij van Dirks aanbieden zijn gemaakt voor professioneel, maar ook voor particulier gebruik. U kunt zelf kiezen hoeveel treden u nodig heeft. De treden zijn bevestigd met popnagels die u kunt vervangen wanneer dat nodig is.

Ten eerste heeft men voor een stevige trap, naast een slim ontwerp, hoogwaardige materialen nodig. Daarom zijn de trappen van Dirks in ons assortiment gemaakt van stevige materialen als aluminium en kunststof. Net als onze ladders zijn onze trappen dus ook gemaakt van aluminium, waardoor uw schaartrap, magazijntrap, bordestrap of dubbele trap lekker licht en makkelijk te verplaatsen is. Bovendien kunt u bij ons zowel ongecoate als gecoate trappen vinden. Een coating heeft een vuilafstotende werking en voorkomt corrosie van aluminium.

Ten tweede is een veilige trap voorzien van antislip ribbels op de traptreden, zodat men goede grip heeft als men op de trap staat. Bij het assortiment van Carel Lurvink vindt u dat daarom terug.

Ten derde moet een trap spreidbeveiliging hebben. Voor extra zekerheid en veiligheid kunt u onder de trap een antislip mat leggen zodat de trap niet zomaar kan wegglijden als u erop staat. Deze bieden wij u ook aan. U vindt het samen met andere nodige onderdelen voor ladders en trappen in een apart assortiment dat het werk op/met ladders en trappen eenvoudiger en veiliger maakt. Bekijk de onderdelen en onze assortimenten met ladders en trappen gemakkelijk op onze website.