Product niet gevonden? 053 434 43 43

Bata Industrials

Veel mensen lopen langer op veiligheidsschoenen dan op vrijetijdsschoenen. Daarom zijn de schoenen van Bata Industrials niet alleen veilig, maar ook comfortabel, gezond en trendy. Bata Industrials maakt deel uit van de Bata Shoe Organisation, de grootste schoenenfabrikant ter wereld en is marktleider in de Benelux op het gebied van industriële schoenen. 

Met een Bata veiligheidsschoen heb je meer dan een gewone veiligheidsschoen. Bata veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten tijdens het werk, maar er is meer. Bata Industrials werkt namelijk samen met wetenschappers, en ook het testen gebeurt gewoon bij Bata in huis. Bata loopt op deze manier voorop op technologisch gebied, met als een resultaat een veiligheidsschoen die door zijn perfecte pasvorm de beste ondersteuning biedt.

Geschiedenis
Bata is opgericht in Tjechië, in 1894 door de heer Thomas Bat’a (spreek uit als ‘Batja’). Hij is begonnen met een schoenfabriek die vandaag de dag is uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie. Al in de jaren ’30 was Bata internationaal actief in Zwitserland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Joegoslavië, Polen, India en Nederland.

Batadorp
In Nederland is Bata bekend van Batadorp, vlakbij Best in Brabant, waar Bata in 1933 een fabriek openende. Er waren verschillende redenen om te kiezen voor die plek. Zou waren er op het Brabantse platteland arbeidskrachten in overvloed, maar de fabriek had ook een gunstige ligging. Weliswaar op woeste en dus goedkope heide (dubbeltje per m2), een eind buiten Best, maar wel op een kruispunt van de spoorlijn naar Eindhoven, het Wilhelminakanaal en het Beatrixkanaal. De fabriek heeft een eigen aftakking naar de spoorlijn.

Batadorp lag betrekkelijk geïsoleerd van Best, doordat een brug ontbrak over het Wilhelminakanaal. Hierdoor ontstond een hechte Bata-gemeenschap. Tegenover het Bata Industrials hoofdkantoor en fabriek in Best kun je nog steeds een aantal van deze Bata huizen zien. Je kunt ze herkennen aan het platte dak.

Kwaliteit
Door de voortdurende zoektocht naar de ideale pasvorm, de lichtste en sterkste materialen en de juiste demping zijn we bij Carel Lurvink trots dat we leverancier zijn van de Bata veiligheidsschoen. Een zoektocht met uiteindelijk maar één doel: de drager moet zich fit en energiek voelen door de veiligheidsschoenen van Bata Industrials. Kies voor Bata en kies voor een comfortabele en duurzame schoen waar je ongekend veel plezier van zult beleven.

Bata All Seasons Sokken


Bata heeft naast uitstekende veiligheidsschoenen ook een lijn sokken ontwikkeld. Deze sokken zorgen voor een optimaile ondersteuning en zijn perfect voor het werken bij hitte of extreme kou, met de sokken van Bata heb je van beide geen last. Klik op de afbeelding en koop vandaag nog een paar Bata All Seasons Sokken!Eén van de productieprocessen van BataCARELLURVINK.NL HEEFT MEER DAN 80 MERKEN IN HET ASSORTIMENT.

    

     


Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede

Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

Openingstijden (ma. t/m vr.) :
8:15 tot 17:15 uur

ROUTE »»

Wil je ons volgen?