Carel Lurvink

3M dipslide

Met een dipslide kan men eenvoudig de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en gisten testen. Een dipslide is dus een goedkope screeningsmethode die gebruikersvriendelijk is. De resultaten van de dipslide zijn eenvoudig te lezen en te interpreteren. Bovendien geeft de 3M dipslide twee resultaten in één test en heeft u de resultaten al in 24 - 48 uur. Een relatief snelle en efficiënte screeningsmethode dus. Het is geschikt voor bacteriën, gisten of schimmels in vloeistoffen of op oppervlakken.

Hoe gebruikt u een dipslide en hoe moet u de resultaten van een dipslide aflezen?

1. haal de dipslide uit de buis en dompel de dipslide voor 10 seconden in de te testen vloeistof. Voordat u de dipslide weer terug in de buis doet, moet u de overtollige vloeistof even laten uitdruppen.  Een oppervlakte kunt u testen door de dipslide met beide zijden tegen het oppervlak te drukken.

2. Nadat de dipslide meer dan 18 uur in een broedstoof (>38 °C) of meer dan 24 uur bij ka\mertemperatuur (>20 °C) heeft geincubeerd kunt u de dipslide beoordelen. 

3. Het is belangrijk dat de dipslide altijd bij reflecterend licht beoordeeld wordt. Vergelijk het aantal koloniën met de interpretatiekaart en beoordeel de vorm en kleur van de koloniën die zich ontwikkeld hebben op de dipslide. Bij elke dipslide kit wordt een grafiek geleverd die u met het aflezen van de resultaten helpt. 

 

Bekijk het 3M dipslide assortiment van Carel Lurvink.

 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur